Potrivit internauților, la Telecentru s-au adunat aproape 1000 de mașini. În timp ce automobilele mergeau prin centrul capitalei, pe scena din Piața Marii Adunări Naționale se rosteau discursuri în fața a câtorva zeci de persoane. Potrivit acestora, săptămâna viitoare vor fi organizate mai multe proteste la diferite instituții, iar printre cei care vor ieși în stradă sunt pensionarii și agricultorii.

Incidente în PMAN

Spre finalul marșului automobilistic poliția a blocat accesul mașinilor în Piața Marii Adunări Naționale, deși aceștia intenționau să treacă, nu să staționeze acolo. Imaginile au fost surprinse de Ghenadie Brega. Totuși un grup de protestatari s-a mobilizat rapid, au mers la intersecția dintre bd. Ștefan cel Mare și Strada Al. Pușkin și după câteva schimburi de replici cu oamenii legii, câteva mașini au fost lăsate să treacă prin piață.

PROTV a surprins printe coloanele de mașini și câțiva proprietari de mașini de lux care au ieșit în stradă „din cauza sărăciei”. Unii din ei au declarat că mașinile au fost cumpărate la mâna a doua.

Manifestația de astăzi va continua cu un concert al artiștilor autohtoni pentru protestatarii din Piața Marii Adunări Naționale, eveniment care poate fi urmărit mai jos:

Amintim că de pe 6 și 13 septembrie au avut loc mitinguri de amploare în centrul capitalei. După 6 septembrie în Piața Marii Adunări Naționale a fost instalat un orășel de corturi. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!