VIDEO. Drăguțanu, atac dur la Streleț: Cum să reacționez când îmi spune să țin leul?

VIDEO. Drăguțanu, atac dur la Streleț: Cum să reacționez când îmi spune să țin leul?

Dorin Drăguțanu a anunțat astăzi că, împreună cu Marin Moloșag, prim-viceguvernator, își va prezenta demisia din fruntea Băncii Centrale. Înainte de asta, sursa l-a criticat dur pe premierul Valeriu Streleț pentru declarațiile făcute în legătură cu investigațiile companiei KROLL și cursul valutar de 40 de lei. 

"Ce pot eu să spun atunci când premierul îi transmite Guvernatorului prin presă să țină leul stabil până vine FMI? Asta după ce tot el a anunțat că leul ar putea ajunge la 40 de lei. Ce să spun eu în această situație? Țin leul, și după ce vine FMI ce fac? Îl las? Cine să-l țină? Ce să înțeleagă piața? Se creează o înțelegere greșită că la BNM există două butoaie legate de cursul valutar: sus și jos. În Moldova cursul valutar este stabilit de piață și doar ea poate găsi un echilibru", a spus Drăguțanu vădit indignat.

Premierul și informațiile confidențiale

La fel, Drăguțanu a ținut să se refere și la un alt episod. "Un alt element ține de investigația KROLL. Pentru mine a fost o noutate să aud în presă că prețul cerut de KROLL este prea mare. Eu nu știu cum premierul a ajuns la asemenea concluzii. Oferta KROLL se referea la un anumit scenariu. Există și alte alternative, dar premierul a preferat să iasă la rampă să anunțe informații confindențiale din oferta KROLL, că vine să ne jupoaie. Cum poți acuza KROLL că sunt scumpi când negocierile nici nu s-au finalizat", a spus sursa.

Kroll merge mai departe"De altfel, la discuțiile pe care le-am avut săptămânile trecute, dl prim-ministru nu a dorit să participe și el. KROLL a declarat că va veni cu o nouă ofertă referitor la structura veniturilor lor. KROLL au fost drăguți cu noi, dar a fost o situație jenantă. Care a fost intenția dlui premier cu aceste declarații? Să-i facă pe cei de la KROLL să se retragă? Uite că nu merge. Kroll nu numai că nu s-a retras, dar va veni cu propuneri privind începerea învestigațiilor", a mai spus Drăguțanu.

Atacat de partidul care controla BEM

Șeful Băncii Centrale a mai spus că atacurile în adresa BNM vine din toate părțile. „Culmea, vin și din partea partidelor care sunt direct responsabile de ce s-a întâmplat la Banca de Economii, inclusiv din partea partidului care a avut în toți acești ani portofoliul la Ministerul de Finanțe, care a administrat BEM în perioada anilor când s-au format schemele de mari hoții. (...) Am cerut instituțiilor abilitate să intervină. Mărturie sunt numeroasele scrisori trimise. Interesant este că atacurile în adresa BNM s-au intensificat după ce în presă au început să apară mai multe detalii referitor la furtul de la Banca de Economii”, a conchis Drăguțanu.

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.