Nu s-au înțeles! „Dați-ne Piața, și luați-vă scuarul Parlamentului”

Nu s-au înțeles! „Dați-ne Piața, și luați-vă scuarul Parlamentului”

Reprezentanții partidelor de stânga (PSRM și PN) și cei de la Platforma DA nu pot împărți locațiile pentru protestele de duminică, 27 septembrie. După o discuție aprinsă ce a durat mai bine de o oră la Primărie s-a stabilit că pentru acea dată PSRM are Piața Marii Adunări Naționale, iar Platforma DA - scuarul Parlamentului. Totuși socialiștii le-au propus celor de la Platforma DA un schimb, lucru refuzat cu vehemență de către aceștia. 

„Suntem șocați de ce am auzit și văzut. Cetățeni care se vor a fi europeni și democratici încearcă să împiedice o manifestație a unor persoane care nu vor să iasă sub tutela lor. Acum aflăm că li se privează dreptul de a protesta. Le-am propus ceea ce ne revine nouă. Nu se acceptă. Nu văd nici un fel de demnitate, mai puțin adevăr și stârnește multe semne de întrebare. Nu am cuvinte”, a declarat Ion Ceban, reprezentant al PSRM-ului.

Întrucât reprezentanții primăriei au menționat că pe 27 septembrie Piața deja este rezervată PSRM-ului, socialistul le-a propus Platformei fie să facă schimb, fie să protesteze în ambele locații, doar că la Parlament să o facă până la ora 12:00, pe data de 27 septembrie. Chiar dacă nu au ajuns la un numitor comun, socialistul a menționat că „Oferta și propunerea noastră este valabilă”.

Publicitate

„Se simte aceată inflexibilitate și nu poți invoca această decizie de diversificare a protestelor. Este totalmente nedemocrat ceea ce zic ei. Cetățenii au dreptul să protesteze cu cine vor”, a declarat și reprezentantul Partidului Nostru, Ilian Cașu.

Poziția Platformei DA

„Decizia noastră este cea pe care a adoptat-o marea adunare națională de pe 6 septembrie. Ulterior prin rezoluția mitingului de pe 13 s-a decis extinderea acțiunilor de protest prin instalarea corturilor în fața instituțiilor de stat. Nu avem nici un mandat să deviem de la ce am anunțat”, a declarat Andrei Năstase.

„Cât privește demersurile celor două partide acestea vin imediat după ce am declarat iată au venit demersurile acelor. Din punctul meu de vedere este o încercare de deviere și preluare a spiritului protestatar și vor să își facă capital politic”, a declarat Andrei Năstase care a acuzat cele două partide că ar acționa împreună cu cei de la guvernare.

Amintim că PSRM și Partidul Nostru au anunțat pentru această duminică proteste masive în scuarul Parlamentului. Același lucru a fost anunțat și de Platforma DA, care protestează nonstop de la începutul lunii septembrie în Piața Marii Adunări Naționale.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal