Un covor moldovenesc, multicolor, va fi țesut de vizitatorii celei de-a șaptea ediții a Târgului ONG-urilor, care va avea loc în grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Chișinău, în data de 25 septembrie.
Potrivit organizatorilor, activitatea este un mod interactiv de a promova importanța participării publice. Fiecare oaspete al târgului va avea ocazia să țese câteva fire textile într-un covor comun, sub îndrumarea meșterilor populari. Implicarea fiecărui participant în procesul de țesere a unui covor comun reprezintă, de fapt, un mesaj simbolic, prin care organizatorii vor să sublinieze importanța participării fiecărui cetățean la dezvoltarea comunitară.
„Cei care vor participa la eveniment vor fi plăcut surprinși să vadă oameni simpli, membri ai ONG-urilor, dar care fac lucruri extraordinare pentru comunitate. Avem multe de învățat de la ei. Târgul este o ocazie bună să ne manifestăm susținerea pentru aceste organizații”, a declarat Anatol Beleac, directorul de program FHI 360/MPSCS.
Târgul ONG-urilor va prezenta activitatea a 50 de organizații ale societății civile (OSC) din toată țara şi va oferi posibilități de implicare civică pentru cetățeni. Printre tematicile centrale ale evenimentului din acest an sunt contribuția OSC-urilor la procesul de apropiere a Republicii Moldova de Uniunea Europeană. În același timp, târgul îşi va păstra scopul de bază - de a face cunoscută activitatea OSC-urilor și de a face cunoștință OSC-urilor cu oamenii care au nevoie de ajutorul lor.
Indiferent de vârstă sau interese, fiecare vizitator îşi va putea găsi cel puţin o activitate sau organizaţie de interes la Târgul ONG-urilor din Chișinău. Copii și tinerii vor putea participa la jocuri cu tematică ce ține de cultura, istoria și geografia europeană; își vor putea picta fețele și privi desene animate europene. Adulții își vor testa cunoștințele și vor putea câștiga premii în cadrul concursurilor distractive organizate de OSC-uri. În cadrul Târgului, vizitatorii vor mai avea ocazia să cumpere o varietate mare de produse autohtone, unele dintre care sunt exportate în Uniunea Europeană.
Pentru prima dată OSC-urile și vizitatorii vor putea să afle detalii despre „Microsoft Office 365", un program software adaptat la nevoile sectorului societății civile. În cadrul unei sesiuni de informare, reprezentanți de la TechSoup România vor explica criteriile de eligibilitate pentru OSC-urile din Republica Moldova pentru a primi gratis licența pentru „Microsoft Office 365”. TechSoup România este afiliată TechSoup Global - cea mai mare organizație non-profit de tehnologie din lume.
Târgul OSC-urilor este parte integrantă a „Zilelor Societății Civile”, organizate în perioada 24-26 septembrie la Chișinău și Butuceni, în parteneriat cu Asociația Obștească „Synergetica Eur/Est”. În cadrul „Zilelor Societății Civile” vor fi organizate ateliere de discuții, concerte și alte prezentări.
Evenimentul este organizat în cadrul programului „Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova” (MPSCS), implementat de FHI 360 şi susţinut financiar de către Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). Scopul programului este de a îmbunătăţi capacitatea societăţii civile din Republica Moldova să reprezinte interesele cetăţenilor, să influenţeze politicile publice şi să susţină rolul democratic al sectorului asociativ.
Vezi și aceste știri

Un irakian din SUA a fost arestat după ce ar fi complotat pentru a-l asasina pe fostul președinte american George W. Bush

Două persoane au fost ucise într-un schimb de focuri la o școală primară din SUA

Deputat PAS, despre ziua aleasă pentru perchezițiile la domiciliul lui Dodon: Este o coincidență care nu ne pică tocmai bine
Advertoriale

Lansarea proiectului „Clean technology innovation programme for SMEs and start-ups in the Republic of Moldova (GCIP Moldova)”

Maib continuă să primească plata pentru serviciile Orange și Moldcell cu 0 lei comision la terminalele de autoservire maib
