„În loc de a urmări în mod îngust tema oficială și de a umple pavilionul cu mâncare sau cu reprezentările ei, Moldova a desemnat un artist contemporan pentru a crea un concept de expoziție și pentru a colabora cu echipa de arhitecți câștigătoare”, susține autoarea. În același articol, redactorul revistei IDEA își exprimă speranța că, odată încheiată expoziția, pavilionul Moldovei va fi reasamblat la Chișinău și transformat într-un centru de artă contemporană.
Dona Școla, directorul Organizației pentru Atragerea Investițiilor și Promovarea Exporturilor (MIEPO), responsabilă de implementarea proiectului de participare a Republicii Moldova la Expo Milano 2015, a remarcat în acest context că:
„Prezența Moldovei la expoziția din Milano este, cu adevărat, una deosebită și nu doar în comparație cu alte țări. Deși în cadrul expoziției sunt mai multe state cu proiecte conceptuale, cel mai important este modul în care țara noastră a ales să se prezinte. Din discuțiile pe care le-am avut cu mai multi vizitatori, am remarcat că avem un mesaj și o formă de comunicare a acestuia, care se memorează și iese în evidentă, dar diferă, totodată, de percepțiile anterioare despre țară. Pavilionul a fost vizitat de foarte mulți oameni, diferiți, care de mai multe ori ne-au asigurat de interesul lor de a veni în Moldova, ca urmare a vizitei pavilionului nostru la World Expo 2015”.
Reamintim că, din 1 mai până pe 31 octombrie 2015, Republica Moldova participă, în premieră, cu pavilion propriu, la expoziția globală Expo-Milano 2015, care se desfășoară la Milano, Italia. Genericul ediției este „Hrană pentru planetă. Energie pentru viaţă”. În primele trei luni de la lansarea Expo-Milano 2015, pavilionul Republicii Moldova a găzduit variate evenimente de prezentare a celor mai importante ramuri ale economiei țării: agricultură, textile, vinificație, turism. De asemenea, vizitatorii au parte de diverse expoziții de picturi, precum și master-class-uri culinare.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.