„În momentul de față la ANSA nu este nici un medic de medicină umană și dacă crede cineva  că face  cineva siguranță alimentară fără un specialist de medicină uman se înșeală amarnic”, a declarat expertul internațional în domeniul securității alimentare, Ion Agafiței în cadrul prezentării rezultatelor auditului legislației naționale din domeniul securității alimentare, realizat în cadrul proiectului „Armonizarea politicilor în domeniul sanitar ale Republicii Moldova și Georgiei cu cele din Uniunea Europeană”.

El mai remarcă faptul  „că nu este nici un răspuns la cazurile grave de criză alimentară din Moldova. Dați-mi  un exemplu în care se știe din ce cauză a apărut toxiinfecții de la grădinița de la nordul țării, de la Golden Nika sau de la șaurmerie. Ni se spune că ouăle nu au certificat. Este o greșeală fantastică. Ministrul ar trebui să demită cel care i-a dat informația asta și care s-a dovedit a fi falsă. Nici nu putea fi oul, fiindcă acesta trebuia să îmbolnăvească în fermă cei care le culeg. Eu am spus din start că nu sunt ouăle. Salmonela este foarte periculoasă, dar este atât de slabă la tratamente termice” remarcă expertul în securitate alimentară.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!