Avocatul fostului șef al Serviciului Fiscal Principal de Stat Nicolae Vicol spune că nu știe unde se află în prezent clientul său. Deși susține că nu a comunicat cu acesta despre condamnarea sa, avocatul a depus deja recurs în instanța ierarhic superioară, iar ședințele urmează să înceapă în lunile octombrie - noiembrie.
„De mult nu am comunicat cu el. În special nu am comunicat cu el despre sentință. Am încheiat un contract, iar el și-a asumat angajamentele. Nu am temei acum să mă dezic de acest contract”, a declarat avocatul Vasile Nicoară.
Aminitim că în iunie 2015 fostul șef de la Fisc a fost condamnat la 6 ani de închisoare în penitenciar de tip semi-închis pentru trafic de influență. Deşi în cadrul cercetării judecătoreşti inculpatul s-a prezentat la fiecare şedinţă, în momentul pronunţării sentinţei acesta a lipsit din sala de judecată.
Astfel, Nicolae Vicol a fost anunţat în căutare, sarcina fiind dispusă Inspectoratului de Poliţie din sectorul Rîşcani. Termenul ispăşirii pedepsei cu închisoare pentru inculpatul Vicol începe din momentul reţinerii.
Unde s-a ascuns Vicol
Potrivit unei investigații efectuare de Rise Moldova, din iunie 2013 și până în iunie 2015, atunci când magistrații de la Judecătoria sect. Râșcani au emis sentința de condamnare în cazul fostului șef al FISC-ului, Nicolae Vicol a călătorit în direcțiile: Roma (Italia), București (România), Antalya (Turcia), Moscova (Rusia) și în unele orașe din Ucraina. Cea mai lungă deplasare a făcut-o în Ucraina, unde a stat 15 zile în perioada 2 - 17 ianuarie 2014, urmată de o vacanță în Antalya de opt zile (29 august - 5 septembrie 2014) și alta de șase zile la Moscova (26 aprilie - 1 mai 2015).
Nicolae Vicol a părăsit Republica Moldova pe 17 iunie 2015, dimineața, la ora 5.08, cu o zi înainte de condamnarea sa. El a plecat spre România traversând punctul de frontieră Leușeni cu un automobil de marca Toyota Land Cruiser.
Nicolae Vicol a fost reținut prima dată în plin scandal politic la începutul anului 2013. După reținerea acestuia în presă au apărut înregistrări telefonice unde se auzea vocea unei persoane care semăna cu a premierului de atunci, Vlad Filat, care i-ar fi ordonat lui Nicolae Vicol cum să acționeze în cazul unor companii.
Vezi și aceste știri

Comisia Europeană a prezentat un plan pentru a reduce dependența de resursele energetice din Rusia. R. Moldova, inclusă în „REPowerEU

Republica Moldova va găzdui reuniunea președinților de Parlament din cele opt state Baltice și Nordice
