Pe ce loc este Moldova în combaterea corupției, care este eficiența măsurilor întreprinse de țara noastră și ce finalitate au avut reformele anticorupție în Europa de Sud-Est în ultimii 15 ani. Toate aceste subiecte au fost discutate o conferință organizată de CNA alături de Inițiativa Regională Anticorupție.
Experții anticorupție au oferit oficialilor moldoveni sfaturi și recomandări în ceea ce privește neutralizarea fenomenului de dare și luare de mită.
Șeful Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru, a menționat că această conferință este o oportunitate de a face schimb de experiență cu alte state din regiune și de a identifica restanțele țării noastre la acest capitol.
Procurorul general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin, a menționat că lupta cu corupția este și o luptă interioară, iar ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a menționat că, în fiecare an, în lume se dă mită în sumă de un trilion de dolari.
Conferința a continuat cu discuții ample despre fenomenul corupției, identificarea celor mai corupte sectoare, dar și noi metode de a preveni darea și luarea de mită. Membrii inițiativei regionale anticorupție sunt nouă țări balcanice: Albania, Bosnia și Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Macedonia, Moldova, Montenegro, Romania și Serbia.
Vezi și aceste știri

Trei primari, în vizorul ANI. Și-au declarat doar o parte din averi și au admis conflicte de interese

Rusia a adoptat legea care elimină limita de vârstă pentru înrolarea în armată prin contract

Cine sunt și ce au scris? Cunoaște-i pe cei care au completat chestionarul R. Moldova de aderare la UE (VIDEO)
Advertoriale

Impactul bruxismului asupra organismului și a vietii unui pacient. Cum pot fi remediate consecințele acestuia printr-un tratament stomatologic la Smile Dent Team

Tork - brandul Nr.1 în Europa - acum și în Moldova. Unde pot fi găsite cele mai căutate produse și soluții profesionale de igienă
