Putin și Obama la New York. Ce declarații au făcut aceștia

Putin și Obama la New York. Ce declarații au făcut aceștia

Președinții Statelor Unite ale Americii și Federației Ruse au ținut luni discursuri în fața Adunării Generale a ONU la New York. Printre teme abordate se numără criza ucraineană și războiul din Siria. Vladimir Putin și Barack Obama au prezentat versiunile sale în mare parte contradictorii despre ceea ce se întâmplă în lume. Agora vă prezintă ideile principale expuse pe scurt.

Despre Siria:Obama: Bashar al-Assad este un tiran care își ucide propriul popor, de aceea nu poate să rămână la putere. Este imposibil ca, după o astfel de vărsare de sânge, situația să revină la status quo-ul dinainte de război. Situația din Siria nu este o problemă internă a țării, ci o problemă a întregii comunități mondiale. SUA este gata să coopereze cu alte țări, inclusiv Rusia și Iran, pentru a realiza transferul de putere către un guvern de tranziție. Nu se poate miza doar pe forța militară pentru a rezolva situația din Siria.Putin: Bashar al-Assad este un președinte legitim. ONU ar trebui să-l sprijine pentru a aduce ordine în țară. Doar Assad și kurzii se luptă împotriva Statului Islamic. Sub auspiciile ONU este necesară crearea unei coaliții internaționale de combatere a Statului Islamic și altor teroriști. Orice acțiuni fără consimțământul ONU sunt ilegale. Este nevoie de ajutat refugiații, prin a crea o viață bună în țările din care aceștia sunt forțați să fugă.

Despre Ucraina:Obama: Rusia a anexat Crimeea și sprijină agresiunea în partea de est a Ucrainei. Statele Unite aproape că nu au niciun interes economic în Ucraina, dar nu pot sta deoparte atunci când într-un mod flagrant este încălcată suveranitatea unei țări. Dacă nu vor fi consecințe, situația se poate întâmpla cu orice țară. SUA au impus sancțiuni împotriva Rusiei pentru a demonstra care ar putea fi consecințele, nu pentru că vor să se întoarcă la Războiul Rece.Putin: Este necesar să fie respectat acordul de la Minsk - singura modalitate de a restabili pacea. Prin forța armelor problema nu poate fi rezolvată. Este necesar să se țină cont de interesele locuitorilor din Donbass, iar alegerea lor să fie respectată.Alte teme:Obama: Democrația este bine, iar dictatura este rău. Dictatorii sunt instabili, deoarece sunt cu mult mai predispuși la riscul de a fi răsturnați de la putere comparativ cu guvernele democratice. Autoritățile care suprima proteste nu demonstrează puterea, ci frica. Țările care se tem de propriul popor, până la urmă se vor destrăma. Statele Unite au cea mai puternică armată din lume, care însă nu poate rezolva problemele globale de sine stătător.Putin: SUA încearcă să facă lumea unipolară (Putin a evitat să menționeze direct SUA, -n.r.). SUA sunt implicate în exportul așa-numitor revoluții democratice, deși acestea duc la dezastre sociale. Sancțiuni împotriva Rusiei e un rău, pentru că sunt impuse fără acordul ONU, de asemenea contrar normelor OMC. Unul din scopurile sancțiunilor este eliminarea unui concurent cum ar fi Rusia.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal