Aproape jumătate din electorat sunt indeciși. Din cei care au o opțiune, aproape 13% ar vota cu Partidul condus de Renato Usatîi, 11,6 ar alege PSRM, 5,5% pe PPEM și tot atât pe comuniști, 5,2% - Partidul Liberal, 4,1% - PLDM, 3,9% - Platforma DA (dacă ar avea un partid politic) și 3,8% - Partidul Democrat. 

Dacă ar fi să scoatem pe cei indeciși, Partidul Socialiștilor, condus de Igor Dodon și Partidul Nostru, condus de Renato Usatîi ar avea aproape jumătate din preferințele celor care ar vota. 

Totodată toate cele trei partide din alianța de guvernare ar acumula sub 10%. În Parlament ar intra și partidul condus de fostul prim-ministru, Iurie Leancă, partidul fostului președinte, Vladimir Voronin care ar înregistra cel mai scăzut rezultat din istorie dar și orice potențial proiect politic ce ar apărea cu sprijnul Platformei Civice Demnitate și Adevăr. 

Datele se conțin în sondajul de opinie realizat de CBS Axa în perioada 10-18 septembrie, pe un eșantion de 1108 persoane, făcut public astăzi. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!