VIDEO. Tezaurul arhitectural al Chișinăului, expus într-o colecție de excepție a proiectului StarArt

VIDEO. Tezaurul arhitectural al Chișinăului, expus într-o colecție de excepție a proiectului StarArt

Compania StarNet a inaugurat o nouă expoziție în cadrul proiectului StarArt. Vernisajul conține o serie de tablouri ce ilustrează clădirile istorice ale Capitalei.

„Asistăm la inaugurarea celei de-a patra expoziție a proiectului StarArt. Colecția cu denumirea „Tezaurul Chișinăului” cuprinde tablouri dedicate bijuteriilor arhitecturale ale municipiului Chișinău cum ar fi clădirea Primăriei, clădirea Sălii cu Orgă, Moara Roșie și alte clădiri de excepție”, a declarat Aurelia Salicov, director StarNet Soluții.

Autorul picturilor spune că prin această colecție a căutat să transmită un mesaj al celor din trecut pentru cei din viitor.

Publicitate

„În trecut am avut oameni vizionari - Karoll Shmidt și arhitectul general Alexandru Bernardazzi. Ei au dat culoare orașului, l-au dezvoltat și l-au pus în valoare. Aceste clădiri care le consider bijuterii și fac parte din patrimoniul arhitectural al Chișinăului nu sunt puse în valoare. Riscăm ca în 10-15 ani acest patrimoniu să-l pierdem. Multe clădiri nu mai sunt, dar ele fac parte din identitatea noastră”, a subliniat artistul plastic Ghenadie Șonțu.

Artistul a apreciat înalt proiectul social „StarArt”.

„Este o investiție în capitalul uman. Apreciez responsabilitatea socială a companiei. În ajunul Zilei Orașului Chișinău aducem publicul larg față în față cu o oglindă a identității Chișinăului”, a subliniat acesta.

„Prin acest vernisaj compania dorește să atragă atenția publicului larg la tot ceea ce înseamnă frumusețile arhitecturale ale municipiului Chișinău și totodată să trezească interesul pentru dezvoltarea Capitalei”, a adăugat la rândul ei Aurelia Salicov.

Operele de artă au fost admirate chiar din prima zi de clienții companiei.

„Aceste deosebite picturi îți răscolesc amintirile. Încerci să faci o retrospectivă în anii în care strămoșii noștri au lucrat în aceste clădiri, au mers pe aceste drumuri. Este deosebită culoarea în care sunt realizate aceste picturi. Sunt într-o armonie cu anotimpul”, a afirmat directorul executiv Junior Achievement Moldova, Laurenția Filipschi.

Expoziția va fi deschisă până pe 20 decembrie în Centrele de vânzări StarNet din sectoarele Botanica, Râșcani și Centru.

P.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal