Potrivit datelor Centrului de Guvernare Electronică, în perioada 17 septembrie 2013 - 1 mai 2014, în medie au fost realizate pe zi 550 de tranzacții, iar în cadrul fiecărei tranzacții au fost transferați, în medie, 230 de lei.

Serviciul Guvernamental de Plăţi Electronice MPay permite achitarea serviciilor prin intermediul mai multor instrumente: carduri bancare, terminale de plată, sisteme e-banking şi plăţi în numerar. Deținătorii cardurilor bancare pot opera plăţi electronice pentru servicii publice prin pagina electronică www.mpay.gov.md.

În prezent, circa 60 la sută din serviciile publice din Republica Moldova sunt cu plată. MPay este aplicat de Centrul de Guvernare Electronică, Centrul pentru Telecomunicații Speciale în colaborare cu Ministerul Finanţelor, Banca Naţională a Moldovei, operatorii de plăţi: Moldova Agroindbank, Victoriabank, Moldindconbank, Banca de Economii, QIWI Moldova şi compania Q Systems în cadrul proiectului „e-Transformarea Guvernării" al Băncii Mondiale.

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!