MoldData va lupta mai eficient contra spam-ului și malware-ului în R. Moldova

MoldData va lupta mai eficient contra spam-ului și malware-ului în R. Moldova

Compania olandeză SpamExperts și MoldData au semnat un parteneriat, care va contribui la combaterea spam-ului și malware-ului în Republica Moldova.

Întreprinderea de Stat MoldData și compania olandeză SpamExperts, unul din liderii mondiali specializaţi în domeniul securităţii email, au făcut public un nou parteneriat în combaterea spam-ului și malware-ului în Republica Moldova. Acțiunea se înscrie înProgramul de Securitate Cibernetică promovat de Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor. Înainte de a identifica tehnologii avansate de combatere a spam-ului, MoldData utiliza diverse soluții„in-house” anti-spam, însă acestea nu erau de fiecare dată eficiente, pentru că nu puteau controla şi reduce cantitatea mare de spam.

Concomitent cu implementarea metodelor de filtrare la intrare şi la ieșire, MoldData va putea satisface necesităţile clienților săi, astfel eliminând riscul ca utilizatorii sa primească/expedieze mesaje electronice dăunătoare. De menţionat că serviciul anti-spam este oferit gratuit utilizatorilor serviciilor de găzduire a MoldData. Tehnologia „anti-spam” a fost implementată exclusiv local, bazându-se pe prima platformă publică de „cloud” din Republica Moldova, la fel aplicată de MoldData.

Publicitate

„Spam-ul este un dezastru pentru orice furnizor de servicii de găzduire web. Clienții dau vina pe furnizori, în cazul in care emailurile nu sunt transmise sau livrate, pe când furnizorii de servicii, la rândul lor, dau vina pe clienți pentru introducerea în aşa-zisele „liste negre” a IP-urilor. Soluția propusă de SpamExperts este una foarte bună, deoarece poate fi implementată inclusiv pe infrastructură locală. Acest fapt sporeşte credibilitatea clienţilor în acest serviciu. În plus, tehnologia „anti-spam”oferă posibilități de raportare în timp real a riscurilor de spam şi malware pentru fiecare client separat” a afirmat Dorian Bodiu, administrator al MoldData.

„Ne concentram zilnic asupra elaborării unor soluții corporative de securitate email, pentru a permite organizațiilor să-şi protejeze infrastructurile împotriva atacurilor spam interne şi externe. Recentul nostru parteneriat cu MoldData constituie încă o oportunitate excelenta de a consolida calitatea si sustenabilitatea serviciilor noastre, deoarece sperăm sa construim o relație de business de succes ”, a menționat Sam Renkema, director executiv SpamExperts.

MoldData este o întreprindere de stat și registratorul național ccTLD.md, coordonată de MTIC. Este unicul prestator de servicii Cloud și unul din cei mai mare furnizori de hosting din Moldova.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal