O altă candidatură pentru funcția de președinte al Comisiei a fost cea a directorului executiv al Centrului analitic independent Expert-Grup, Adrian Lupușor. Aceasta însă nu a mai ajus să fie supusă votului, întrucât prima propunere întrunise numărul necesar de voturi.

Următoarea ședință a comisiei urmează să aibă loc vineri, 9 octombrie, ora 9.00. În cadrul acesteia urmează să fie dezbătute cerințele, criteriile și regulamentul de selecție a candidaților la funcția de guvernator.     

Potrivit legislației în vigoare, candidatura guvernatorului BNM urmează să fie propusă de președintele Parlamentului. Andrian Candu a decis că cea mai bună soluție în acest sens este să formeze o comisie care va selecta persoana. 

Comisia urmează să activeze timp de 30 de zile, adică până pe 6 noiembrie, candidatura noului guvernator urmând să fie votată la mijlocul lunii noiembrie. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!