Pe data de 3 și 4 octombrie, la restaurantul MEZZO din incinta hotelului Berd’s Design a avut loc o cină specială cu degustare de vinuri alese. Reuniți din aceeași dorință - de a descoperi sau redescoperi vinuri - invitații au fost întîmpinați cu o selecție a celor mai rafinate vinuri ale caselor de vinuri Purcari, Cricova, Chateau Vartely, Castel Mimi, F’Autor, Carpe Diem, Et Cetera și Gitana Winery.
Vinurile expuse au variat de la vinuri albe și roze (seci, demiseci și demidulci) pînă la vinuri roșii (seci), toate produse din soiuri europene, caucaziene, dar și soiuri autohtone. Ele ne-au vorbit despre ani mai calzi și mai reci, despre veri secetoase și ploi de toamnă, despre boabe tari sau rotunde, despre sinceritate, răbdare și truda omului.
Despre cum se degustă și se servește un vin bun ne-a vorbit sommelierul cu renume - Mihai Druță. Astfel oaspeții au avut ocazia de a descoperi noua gama de vinuri Individo a renumitei case de vinuri Chateau Vartely care cuprinde patru vinuri cu personalitate: Merlot Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagră, Rară Neagră Malbec și Traminer Sauvignon Blanc. Surprizele au continuat odată cu cea mai veche vinărie din Moldova, Purcari, care și-a prezentat noua colectie de vinuri Vinohora. Cricova ne-a dezvăluit povestea podgoriilor prin gustul inconfundabil al vinurilor Feteasca Albă, Feteasca Neagră și Vin Virgin. Castelului MIMI a oferit vinuri cu denumiri ce ne aduc aminte de zonele istorice: Mimi Roșu de Bulboaca și Mimi Rose de Bulboaca. Momente unice de plăcere au fost trăite prin degustarea vinurilor Feteasca Regală și Feteasca Neagră oferite de prima vinotecă veritabilă din Chișinău - CARPE DIEM. Autorul acestor vinuri, Ion Luca, aduce o nouă abordare în lumea vinurilor prin designul innovativ a etichetei de a trăi viața din plin. Vinăria de familie Et Cetera a îmbogățit simțurile invitaților cu vinurile sale nobile Cuvee Rouge și Sauvignon Blanc. F’autor a fermecat oaspeții cu vinurile sale de calitate și tradiție: Cuvee Blanc, Sauvignon Blanc, Merlot și Cabernet Sauvignon. Vinurile marca Gitana Winery au impresionat participanții prin prospețimea și eleganța lor.
Deoarece nuanțele catifelate ale unei ciocolate germane de calitate se completează armonios cu aromele bogate ale vinului moldovenesc invitații au avut parte de o degustare deosebită alături de unicul brand de ciocolată Bio din Moldova - VIVANI. Ciocolata adevărată nu înseamnă numai plăcere, înseamnă deopotrivă sănătate și energie, iar cea mai fină ciocolată de la Vivani, avînd 99% cacao a umplut sufletul oaspeților cu multă voie bună.
Restaurantul MEZZO a oferit invitaților oportunitatea unică nu doar de a degusta vinuri dar și de a fi răsfățați de un set meniu delicios preparat cu ingrediente locale proaspete, pline de aromă și savoare.
Deoarece arta de a produce și de a consuma vinul la moldoveni a fost și a rămas o parte integrantă a culturii acestui neam, restaurantul MEZZO își propune să continue povestea magică a vinurilor Moldovei și pe viitor.
P.
P.
Vezi și aceste știri

Elevii din Republica Moldova au cucerit trei medalii de bronz și mențiuni de onoarela Olimpiada Europeană de Fizică

Maia Sandu, absolventă a Harvard Kennedy School, a susținut un discurs la ceremonia de absolvire a promoției 2022 (VIDEO)

Spînu, despre tariful la gaz: „ Moldovagaz a depus cerere la ANRE din cauza devierilor negative, dar 24 de lei mi se pare exagerat”
Advertoriale

Ești în căutarea unei locuințe? Află care sunt avantajele și dezavantajele unei case în chirie

Impactul bruxismului asupra organismului și a vietii unui pacient. Cum pot fi remediate consecințele acestuia printr-un tratament stomatologic la Smile Dent Team
