Ministerul Educației a elaborat un plan amplu cu privire la concepția manualelor digitale și a decis să testeze care este opinia elevilor și părinților despre ele. Rezultatele au fost incluse într-un proiect care poate fi consultat public.
Conform sondajului, mai mult de jumătate din respondenţi optează pentru înlocuirea treptată a manualelor tradiţionale prin manuale digitale şi utilizarea în viitor doar a acestora (77%). 44% din respondenți simt o necesitate imediată de implementare a acestora, 42% vor cărți digitale în școli, dar nu imediat, iar 14% consideră manualele digitale un plus. De asemenea, 72% de elevi au utilizat deja manuale digitale, dar și 63% din profesori.
„Urmează să apară şi să fie dezvoltat un mediu informaţional digital, care ar fi unul favorabil şi prietenos şi care ar asigura realizarea unei instruiri de calitate. Un alt scop al dezvoltării şi implementării manualelor digitale constă în asigurarea accesului tuturor actorilor sistemului educaţional la un volum cât mai extins de conţinuturi educaţionale digitale moderne, interactive, prezentate în diverse formate, adaptabile la necesităţile fiecărui elevul, realizate profesionist, în conformitate cu standardele didactice, psihologice, informatice, de design”, scrie în planul ministerului.
În cazurile în care Ministerul Educaţiei va dispune de suficiente mijloace financiare, el ar putea procura drepturile de autor asupra unora sau tuturor manualelor digitale editate, oferindu-le fără plată largului public. Totuşi, anumite restricţii ar putea fi introduse în scopul delimitării arealelor geografice în care manualele digitale pot fi utilizate fără plată.
Proiectul se află abia la etapa de dezbatere.
Vezi și aceste știri
Advertoriale

Victoriabank investește în inovații și își întărește statutul de bancă digitală. Rețeaua de bancomate, modernizată cu 100 de ATM-uri de ultimă generație

Ești în căutarea unei locuințe? Află cum poți cumpăra apartamentul perfect lângă parc, în câțiva pași simpli
