VIDEO. Bilanțul victimelor din Turcia crește. 86 de persoane au murit

VIDEO. Bilanțul victimelor din Turcia crește. 86 de persoane au murit

Bilanțul - încă provizoriu - al dublului atentat care a vizat sâmbătă dimineața, la Ankara, o manifestație pentru pace, organizată de opoziția prokurdă, a crescut la cel puțin 86 de morți, a anunțat ministrul turc al sănătății, Mehmet Muezzinoglu.

„62 de persoane au fost ucise pe loc și alte 24 au decedat la spital”, a precizat ministrul, într-o conferință de presă în capitala turcă, adăugând că alte 186 de persoane au fost rănite în aceste două atentate care intervin cu trei săptămâni înaintea alegerilor legislative anticipate din Turcia la 1 noiembrie.

Bombele au fost detonate cu o pauză de un minut între ele. Nu este clar încă dacă atacul a fost unul suicidal sau au fost detonate de către cineva la distanță.

Publicitate

<div id="fb-root"></div><script>(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script><div class="fb-video" data-allowfullscreen="1" data-href="/euronews/videos/vb.101402598109/10153418571293110/?type=3"><div class="fb-xfbml-parse-ignore"><blockquote cite="https://www.facebook.com/euronews/videos/10153418571293110/"><a href="https://www.facebook.com/euronews/videos/10153418571293110/"></a><p>Turkish health minister says 86 people killed in Ankara bomb blasts</p>Posted by <a href="https://www.facebook.com/euronews">euronews</a> on 10 Octombrie 2015</blockquote></div></div>

Turcia s-a confruntat cu un nou val de violențe după ce trupele guvernamentale au atacat separatiștii Kurzi. Părțile sunt într-un conflict mai mult de 30 de ani, dar pacea fragilă s-a destrămat atunci când, la o manifestație similară de pace din această vară, a fost detonată o bombă.

Principalul partid prokurd din Turcia, care făcuse apel la manifestație, a denunțat "masacrul teribil" și a atribuit guvernului responsabilitatea pentru atentate.

„A fost comis un atac barbar”, a reacționat liderul Partidului Democrat al Popoarelor (HDP), Selahattin Demirtas, potrivit căruia "ne-am confruntat cu un stat sângeros care s-a transformat într-o mafie"

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal