Agenda evenimentelor privind publicarea raportului privind doborârea avionului MH17

Agenda evenimentelor privind publicarea raportului privind doborârea avionului MH17

Marți, la 13 octombrie, Biroul olandez pentru Securitate urmează să publice raportul său cu privire la doborârea avionului MH17 în estul Ucrainei. Portalul onderzoeksraad.nl oferă o agendă cum se vor desfășura evenimentele de azi.

Mai jos vă prezentăm agenda evenimentelor, cu ora Republicii Moldova, legate de publicarea raportului privind doborârea avionului MH17.

La orele 12.00 rudele victimelor primele au aflat rezultatele investigației conduse de Tjibbe Joustra, președintele Biroului Olandez pentru Securitate, la Haga.

Publicitate

Exact la orele 14:15 președintele Biroului olandez pentru Securitate a început prezentarea anchetei în fața mass-media la baza aeriană Gilze-Rijen. După această prezentare, raportul va fi publicat (în jurul orei 14:45).

La orele 17:00 președintele Biroului Olandez pentru Securitate va elucida datele anchetei în timpul unei ședințe închise cu Camera Reprezentanților a Olandei, în Haga.

După publicarea oficială a raportului în după-amiază zilei de marți, membrii Biroului Erwin Muller și Marjolein van Asselt vor informa aproximativ 75 ambasade despre investigație la Haga.

Raportul se concentrează pe patru teme: cauzele accidentului, problema zborurilor peste zonele de conflict, motivele de ce rudele olandeze ale victimelor au trebuit să aștepte timp de două - patru zile pentru confirmarea deceselor, și, în sfârșit în ce măsură pasagerii zborului MH17 au conștientizat perioada accidentului.

Ancheta nu va răspunde la întrebarea cine este vinovat sau trebuie să răspundă. Aceste răspunsuri țin de competența urmăririi penale.

În timpul prezentării anchetei la baza aeriană Gilze-Rijen, va fi demonstrată reconstrucția tragediei. Biroul Olandez pentru Securitate a reconstruit partea a avionului relevantă pentru anchetă.

Marți, Biroul Olandez pentru Securitate, de asemenea, va prezenta un video în care va explica constatările și concluziile anchetei.

Limba de lucru în perioada anchetei este engleza. Raportul privind prăbușirea avionului MH17 va fi publicat în limbile engleză și olandeză.

Este o practică comună pentru Biroul Olandez pentru Securitate să includă în rapoartele sale o justificare a investigațiilor. Pentru publicarea rapoertelor MH17, Biroul a optat să nu facă acest lucru în fiecare raport individual, ci să prezinte un singur document care să cuprindă toate investigațiile. Documentul intitulat „Cu privire la Investigație” va fi publicat simultan cu celelalte rapoarte.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal