Ștefan Urâtu a ieșit pe scena din Piața Marii Adunări Naționale la mitingul organizat de Platforma DA pe data de 4 octombrie, unde a declarat că alegerile din 30 noiembrie 2014 au fost falisificate. 

Nu-s mulți cei care țin în mână această caracatiță. Sunt prea fricoși acei mulți care stau în funcții publice. Este important ca toți acei care ascultă și nu vor să fie asociați cu criminalii să vină aici și să fie judecați de popor”, declarat atunci Ștefan Urâtu. 

Ulterior Comisia Electorală Centrală a venit cu o declarație prin care condamna declarațiile membrului acesteia. În viziunea lor, „ este inadmisibilă participarea unui membru al CEC, apriori apolitic, la asemenea acțiuni. Vom solicita Parlamentului, în condițiile art. 20 din Codul electoral, să verifice compatibilitatea acțiunilor și declarațiilor dlui Ștefan Urîtu cu statutul de membru al CEC”. 

 
 
Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!