Abonează-te aici la Sinteza Zilei ca să primești cele mai importante știri pe email. 

Sâmbătă, 10 octombrie, ora 19.00 seara

Declarația lui Shor: Ilan Shor merge la sediul PLDM unde se întâlnește cu Vlad Filat. Businessmanul îi oferă acestuia 20 de mln de lei, în bancnote de 1000 de lei și 500 de lei.

În aceeași noapte, peste 3 tone de fecale au fost vărsate în fața sediului Partidului Liberal Democrat din Moldova, dintr-o autospecială. Imaginile video au fost postate, pe o rețea de socializare de către liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi. Acesta din urmă a negat orice implicare. Este sugestiv faptul că Renato Usatîi vorbește "despre rahatul făcut" în aceeași zi, dovadă că acesta știa ce se întâmplă.

Luni, 12 octombrie

Ilan Shor face un autodenunț la CNA, unde povestește cum l-ar fi mituit pe Vlad Filat în perioada în care acesta deținea funcția de premier, dar și după. În acea zi, soția lui Shor, interpreta Jasmin a venit la Chișinău pentru a-și sărbători ziua de naștere.

Marți, 13 octombrie

Ilan Shor este audiat în calitate de martor ca urmare a autodenunțului. Audierea sa a avut loc în incinta Casei Sindicatelor, acolo unde omul de afaceri închiriază mai multe spații și a durat aproape 3 ore, seara de la 17:45 până la 20:28. Adrian Popenco este procurorul care l-a audiat pe primarul de Orhei.

Miercuri, 14 octombrie

Miercuri seara, în subsolul sediului Partidului Democrat, are loc ședința Consiliului Alianței între liderii PD, PLDM și PL. Aceștia iau decizia că a doua zi, joi, 15 octombrie, Procurorul General demisionează și Alianța se apucă serios de reforme, pentru a nu pierde total încrederea populației și a partenerilor externi. 

Joi, 15 octombrie

Dimineața: Procurorul General, Corneliu Gurin, vine în Parlament și, în loc să-și prezinte demisia, solicită ridicarea imunității lui Filat. Până în seară liderul PLDM ajunge în izolatorul CNA.

În timpul zilei: Renato Usatîi înconjoară clădirea Parlamentului pentru a nu-i permite lui Filat să fugă. Acesta cunoștea ce urmează, ținând cont de pregătirea sa și acțiunile întreprinse.

Seara: Ofițerii CNA perchiziționează casa și sediul lui Vlad Filat. Aceștia, probabil, vor să găsească milioanele oferite de Shor lui Filat cu câteva zile mai devreme. 

Vedeți aici întreaga mărturie a lui Ilan Shor făcută pentru CNA.

Instalează extensia AGORA pentru Chrome aici. Te va alerta despre toate știrile direct în browser.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!