SCHEMA prin care Shor și Usatîi l-ar fi dus de nas pe Filat în ultimele zile

SCHEMA prin care Shor și Usatîi l-ar fi dus de nas pe Filat în ultimele zile

Mărturiile lui Ilan Shor scot la iveală un scenariu prin care liderul PLDM Vlad Filat a fost dus de nas și „pus” pe tava procurorilor. Toate evenimentele s-au întâmplat în ultimile șase zile. AGORA a sintetizat toate informațiile din documentele prezentate de procuratură, autodenunțul lui Shor și prezentăm ordinea cronologică a acestora. Puse cap-coadă, scenariul pare să fi fost pregătit bine, iar actorii principali au fost Ilan Shor, Renato Usatîi și Procurorul General, propus în funcție de PD.

Abonează-te aici la Sinteza Zilei ca să primești cele mai importante știri pe email.

Sâmbătă, 10 octombrie, ora 19.00 seara

Publicitate

Declarația lui Shor: Ilan Shor merge la sediul PLDM unde se întâlnește cu Vlad Filat. Businessmanul îi oferă acestuia 20 de mln de lei, în bancnote de 1000 de lei și 500 de lei.

În aceeași noapte, peste 3 tone de fecale au fost vărsate în fața sediului Partidului Liberal Democrat din Moldova, dintr-o autospecială. Imaginile video au fost postate, pe o rețea de socializare de către liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi. Acesta din urmă a negat orice implicare. Este sugestiv faptul că Renato Usatîi vorbește "despre rahatul făcut" în aceeași zi, dovadă că acesta știa ce se întâmplă.

Luni, 12 octombrie

Ilan Shor face un autodenunț la CNA, unde povestește cum l-ar fi mituit pe Vlad Filat în perioada în care acesta deținea funcția de premier, dar și după. În acea zi, soția lui Shor, interpreta Jasmin a venit la Chișinău pentru a-și sărbători ziua de naștere.

Marți, 13 octombrie

Ilan Shor este audiat în calitate de martor ca urmare a autodenunțului. Audierea sa a avut loc în incinta Casei Sindicatelor, acolo unde omul de afaceri închiriază mai multe spații și a durat aproape 3 ore, seara de la 17:45 până la 20:28. Adrian Popenco este procurorul care l-a audiat pe primarul de Orhei.Miercuri, 14 octombrieMiercuri seara, în subsolul sediului Partidului Democrat, are loc ședința Consiliului Alianței între liderii PD, PLDM și PL. Aceștia iau decizia că a doua zi, joi, 15 octombrie, Procurorul General demisionează și Alianța se apucă serios de reforme, pentru a nu pierde total încrederea populației și a partenerilor externi.

Joi, 15 octombrie

Dimineața: Procurorul General, Corneliu Gurin, vine în Parlament și, în loc să-și prezinte demisia, solicită ridicarea imunității lui Filat. Până în seară liderul PLDM ajunge în izolatorul CNA.În timpul zilei: Renato Usatîi înconjoară clădirea Parlamentului pentru a nu-i permite lui Filat să fugă. Acesta cunoștea ce urmează, ținând cont de pregătirea sa și acțiunile întreprinse.Seara: Ofițerii CNA perchiziționează casa și sediul lui Vlad Filat. Aceștia, probabil, vor să găsească milioanele oferite de Shor lui Filat cu câteva zile mai devreme. Vedeți aici întreaga mărturie a lui Ilan Shor făcută pentru CNA.

Instalează extensia AGORA pentru Chrome aici. Te va alerta despre toate știrile direct în browser.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal