Citiți mesajul PLDM mai jos: 

Considerăm că au fost prezentate suficiente dovezi din partea apărării, care confirmă nerespectarea procedurilor de ridicare a imunităţii parlamentare şi încălcarea prezumţiei nevinovăţiei. Acestea şi celelalte argumente ale apărării sunt motive suficiente pentru eliberarea lui Vlad Filat.

Graba cu care se iau toate deciziile trădează caracterul politic al acestui caz, iar adevăraţii vinovaţi pentru fraudele de la Banca de Economii încearcă să găsească un ţap ispăşitor, pentru a distrage atenţia opiniei publice de la ilegalităţile pe care le comit în continuare. De asemenea, trezeşte grave semne de întrebare „telejustiţia” demarată de către instituţiile de presă afiliate politic, care manipulează opinia publică şi denaturează faptele, pentru a-l încrimina pe Vlad Filat.

PLDM condamnă toate acţiunile de discreditare, la care este supusă formaţiunea politică şi, în mod special, liderul partidului, Vlad Filat.

În pofida tuturor atacurilor, Partidul Liberal Democrat din Moldova rămâne constant şi ferm în demersurile sale pentru edificarea unui stat de drept, pentru o justiţie corectă şi un viitor european al Republicii Moldova, fiind cea mai interesată formaţiune politică în aflarea adevărului despre frauda din sistemul financiar-bancar.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!