,,Din păcate, proiectul de lege nu a fost înțeles de unii deputați. Nu constă problema în această companie, problema e că statul trebuie să-și onoreze datoriile pentru reconstrucție, pentru că acest Complex Monastic „Curchi” este proprietate a statului. Totuși, mai devreme sau mai târziu acest proiect va trebui votat”, a declarat Veaceslav Ioniță.
Președintele Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe a declarat că, în prezent, un grup de deputați caută soluții pentru stingerea acestor datorii. „Avem două căi - sau acordăm bani direct din bugetul statului pentru aceste datorii sau scutim compania de impozite. Noi vom veni cu proiecte până când vor fi lichidate aceste datorii. Este obligația noastră să facem acest lucru”, a mai adăugat deputatul.
„Glorinal” va plăti impozite statului așa cum se cuvine. Parlamentul a respins proiectul de scutire
Săptamâna trecută, proiectul de lege privind scutirea companiei de construcție „Glorinal” de plata unor impozite în valoare de 14 milioane de lei a provocat discuții aprinse în Parlament. Liderul PCRM a declarat că statul nu are datorii față de compania „Glorinal” și că liberal-democrații insistă pe această idee pentru că ar aparține liderului PLDM, Vlad Filat, informație negată de președintele fracțiunii Valeriu Streleț. Într-un final, proiectul de lege a fost supus votului în prima lectură, însă nu a întrunit un număr suficient de voturi.
O inițiativă similară a fost votată de Parlament în 2013, însă ulterior Curtea Constituțională a declarat-o neconstituțională.
Reconstrucţia Complexului Monastic „Curchi” a început în 2006, pe timpul guvernării comuniste şi a fost patronată de Marian Lupu, preşedintele Parlamentului de atunci.Compania Glorinal ar fi efectuat lucrări în valoare de peste 90 de milioane de lei, dar a fost plătită cu aproximativ 70 de milioane de lei. La finele anului 2013, datoria locaşului sfânt faţă de Glorinal era de circa 25 de milioane de lei.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.