Prototipul ei, care a câştigat recent premiul I la competiţia Discovery Education 3M Young Scientist Challenge, foloseşte o elice imprimată 3D şi conectată printr-un scripete la un generator hidroelectric. Pe măsură ce valurile mişcă elicea, generatorul transformă acea mişcare în electricitate utilizabilă.
Spre deosebire de proiectele energetice la scară largă din oceane, sistemul ei nu generează multă electricitate, însă Herbst spune că e suficientă pentru a alimenta un mic dispozitiv de desalinizare a apei marine, care devine potabilă. În plus, din moment ce componentele principale sunt realizate din materiale reciclate, fata crede că maşinăria poate fi fabricată cu uşurinţă oriunde.
După ce va finaliza dezvoltarea ei, o va face disponibilă tuturor în regim open-source. „Toţi oamenii din lume vor putea avea acces la lista de materiale şi la datele pe care le am - la tot ce e nevoie pentru a realiza dispozitivul. Chiar vreau să-mi ajut prietena cu care corespondez. Nu-mi pot imagina o zi din viaţă fără energie”.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.