La sfârșitul lunii septembrie Guvernul a aprobat Proiectul de Legea cu privire la drepturile consumatorilor la încheierea contractelor. Documentul prevede noi norme la capitolul încheierea contractelor, prin care se transpune Directiva UE nr 83 din 2011. Ce schimbări aduce și cum decurge procesul de armonizare a legislației naționale la normele europene în domeniul protecției consumatorilor, odată cu intrarea în vigoare a Acordului de Asociere, am discutat în cadrul unei noi ediții a emisiunii „Europa pentru tine”.
Invitatul emisiunii este șeful Secției supravegherea pieței și securitate industrială, din cadrul Ministerului Economiei, Anatol Seletrari.
Rezumatul emisiunii:
Minutul 4. - Ce informații trebuie să ofere un comerciant consumatorului înainte de semnarea contractelor. Prevederile se răsfrâng și asupra comerțului electronic.
Minutul 14. - Legislație RM la capitolul siguranță alimentară
Minutul 17. - VOX. Cum se comportă cetățenii moldoveni atunci când le sunt încălcate drepturile de consummator.
Minutul 19. - De ce consumatorii din Moldova sunt iresponsabili atunci când le sunt încălcate drepturile.
Minutul 20. - Ce amenzi le pot fi aplicate agenților economici care încalcă legea.
Vezi și aceste știri

Președinta Comisiei Europene consideră imposibilă o revenire la relațiile normale cu Rusia

Transnistria, lipsită de dreptul de a mai găzdui meciurile de fotbal din cupele europene, a anunțat UEFA

Premierul britanic Boris Johnson se teme că Ucraina va fi obligată să încheie un acord de pace „rău” cu Rusia
Advertoriale

Preotul Petru Ciobanu – printre primii absolvenți ai meseriei de cultivator-procesator de bacifere ai Școlii Profesionale Nisporeni

Localitățile Bulboaca și Speia vor avea până la sfârșitul anului propria strategie de dezvoltare a turismului și un plan de acțiuni pentru un termen de până la 10 ani
