Alexandru Ciobanu: M-am opus monopolizării exportului și am devenit „funcţionar incomod”

Alexandru Ciobanu: M-am opus monopolizării exportului și am devenit „funcţionar incomod”

Șeful Direcției Protecția Sănătatea Plantelor de la ANSA, Alexandru Ciobanu neagă acuzațiile ce i se aduc și declară că nu este implicat în scheme de corupție, ci s-a opus tentativelor de monopolizare a exporturilor.

Alexandru Ciobanu care deține în prezent funcția de Actualul șef al Direcției Protecția Sănătatea Plantelor la ANSA neagă acuzațiile aduse de Alexandru Slusari, Preşedintele Asociației UniAgroProtect. Acesta din urmă s-a arătat nemulțumit de lupta cu funcționarii corupți de la Agenția Națională de pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).În replică, șeful al Direcției Protecția Sănătatea Plantelor declară că „din data când am fost numit în funcție de şef al Direcţiei Carantină Fitosanitară în cadrul fostului IGCFCS din subordinea MAIA şi până în prezent am sesizat multiple tentative de monopolizare exclusivă a activității de export. În virtutea funcţiei ocupate, prin îndeplinirea atribuţiilor şi competenţelor de serviciu, m-am opus vehement, contracarând fiecare încercare de acest gen, iar acest fapt mi-a adus un statut de „funcţionar incomod”. În consecinţă, m-am confruntat permanent cu atacuri represive din partea diferitor grupuri de persoane care elaborau modalităţi de realizare a schemelor de export prin ocolirea prevederilor legale. Pe parcursul ultimilor ani a planat permanent pericolul de înlocuire a cadrului normativ legal cu monopolizarea abuzivă a exporturilor spre Federaţia Rusă. Acest fenomen periculos s-a repetat cu regularitate, iar autorii acestor intenţii infracţionale au devenit tot mai agresivi, dar şi mai inventivi, pe măsură ce au acces la funcţii înalte în stat şi îşi imaginează că au obţinut influenţă politică. În acest context, în exercitarea funcţiei deţinute voi continua să îmi îndeplinesc obligaţiunile de serviciu cu stricteţe şi în conformitate deplină cu legislaţia în vigoare. Pe Slusari urmează să-l acţionez în instanță de judecată pentru declaraţiile eronate în adresa mea”, scrie Alexandru Ciobanu.Amintim că Alexandru Ciobanu a fost demis pe 26 august 2015 de Guvern din funcția de director general adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, în urma mai multor articole scandaloase apărute în presă.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal