*Acest material este sponsorizat

Startup Weekend Moldova 2015 și-a anunțat câștigătorii

Startup Weekend Moldova 2015 și-a anunțat câștigătorii

În perioada 13 - 15 noiembrie, 103 tineri, printre care programatori, designeri, specialiști în marketing și dezvoltarea afacerii, dar și un număr mare de studenţi, au participat la concursul Startup Weekend Moldova. Participanții au avut la dispoziție 54 de ore pentru a dezvolta un proiect în domeniul aplicațiilor online sau mobile.  

La sfârșitul celei de-a treia zi, 17 proiecte de afaceri au fost prezentate în fața juriului, care a selectat cele mai interesante și viabile 3 idei. Iată care sunt acestea:

Locul 1 - Planbox

Planbox reprezintă un instrument de management în domeniul social media. Este destinat companiilor și are scopul să eficientizeze colaborarea dintre clienți și reprezentanții agențiilor digitale. Aplicația permite planificarea conținutului și expedierea către client, care vine cu feedback în timp real.

Echipa a validat ideea printre reprezentanții agențiilor digitale din Moldova, care și-au arătat interesul față de Planbox și au subliniat că acest instrument le-ar facilita semnificativ procesul de lucru. Echipa estimează valoarea pieței globale la 10 mln. euro.

Echipa Planbox a obținut un premiu de 20 000 lei de la Orange Moldova + dispozitive și servicii Orange de ultimă oră, care îi vor ajuta pe viitor să-și dezvolte afacerea. Simpals le-a oferit un buget de publicitate în valoare de 3000$, iar Granat un voucher în valoare de 500$ pentru servicii de digital marketing.

Microsoft a acordat echipei un abonament BizSpark. Programul BizSpark reprezintă un abonament pentru startup-uri pentru o perioadă de 3 ani și include licențe pentru majoritatea produselor Microsoft, dar și drepturi de utilizare a cloud-ului public Microsoft Azure, beneficii care pot ajunge până la 100 mii USD anual per echipă.

Premiul special - participarea în Programul Product BootCamp desfășurat de Spherik Accelerator, România.

Programul va oferi participanților posibilitatea de a obține know-how-ul necesar pentru parcurgerea drumului de la o idee la un produs. Premiul include asigurarea tuturor cheltuielilor aferente călătoriei, alimentării, cazării, taxei de participare în program și activitățile dedicate dezvoltării personale și profesionale.

Premiul special este în valoare de până la 5000 euro şi este oferit în cadrul Proiectului de Dezvoltare a Centrului de Excelență în domeniul Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor ”Tekwill”, finanțat de către Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Locul 2 - The Vault

O aplicație dedicată persoanelor care călătoresc și doresc să colecționeze amintiri din fiecare călătorie. Serviciul The Vault reprezintă o hartă prin care turiștii pot localiza obiecte și lucruri unice dintr-o regiune, pentru a contacta vânzătorul și a le procura. Autorii au menționat că prima regiune inclusă va fi chiar R. Moldova, pentru a oferi turiștilor care vin în țara noastră amintiri de neuitat.

Echipa s-a bucurat de un premiu în valoare de 15 000 lei oferit de Orange Moldova, dispozitive și servicii Orange de ultimă oră şi un buget de publicitate de 2000$ din partea Simpals. Microsoft i-a oferit echipei un Abonament BizSpark.

Locul 3 - TroppUs

TroppUs reprezintă o soluție tehnică (screen-sharing widget) care se instalează pe site-uri și oferă utilizatorilor posibilitatea de a împărtăși ecranul propriu cu serviciul de suport al site-ului. Autorii menționează că acest serviciu este unic în lume.

Echipa a obţinut de un premiu în valoare de 10 000 lei oferit de Orange Moldova, dispozitive și servicii Orange de ultimă oră, un Abonament BizSpark de la Microsoft şi un buget de publicitate de 1000$ din partea Simpals.

Premiul special

Un premiul special a fost oferit echipei Build My Stuff de către omul de afaceri Ion Sturza. Fostul prim-ministru al Republicii Moldova va fi mentorul echipei Build My Stuff şi va ghida membrii acesteia spre dezvoltarea cu succes al produsului. Build My Stuff își propune să dezvolte un instrument destinat domeniului construcțiilor care va permite utilizatorilor să urmărească în timp real etapele de construcție a unui imobil și materialele utilizate.

Juriul i-a conferit lui Dorin Luca titlul de cel mai bun prezentator. Cel mai bun designer grafic a fost desemnat Aureliu Galașanu. Cel mai bun developer a fost numit Vlad Drahnea, iar cel mai bun “hustler” a fost numit Daniel Bîlici.

La categoria “Votul publicului” a fost declarată învingătoare echipa Second Chance.

Echipa Prism a fost premiată cu un Abonament BizSpark din partea Microsoft şi cu un voucher în valoare de 500$ pentru servicii de digital marketing din partea Granat.

Echipele din Moldova se pot înscrie la Global Startup Battle, unde vor concura alături de alte proiecte din peste 250 de orașe din întreaga lume.

Pentru imagini şi secvenţe video din cadrul evenimentului, accesaţi pagina oficială Startup Weekend Moldova pe Facebook.

Startup Weekend Moldova a fost organizat de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului de Dezvoltare a Centrului de Excelență în Domeniul TIC, în parteneriat cu Orange Moldova, Microsoft, Simpals ș.a. Parteneri media: AGORA, Allmoldova și #diez.

Evenimentul s-a desfăşurat în incinta incinta Zip House - Centrul de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii.

P.

P.

Vezi și aceste știri
ANTA a primit o cotă suplimentară de autorizații din partea Ungariei

ANTA a primit o cotă suplimentară de autorizații din partea Ungariei

Krasnoselski a semnat un decret prin care a demis așa-zisul guvern din stânga Nistrului și a înaintat un nou candidat (DOC)

Krasnoselski a semnat un decret prin care a demis așa-zisul guvern din stânga Nistrului și a înaintat un nou candidat (DOC)

Încadrați în câmpul muncii: Peste 480 de refugiați din Ucraina s-au angajat în Republica Moldova

Încadrați în câmpul muncii: Peste 480 de refugiați din Ucraina s-au angajat în Republica Moldova

Advertoriale
Orange a semnat un parteneriat durabil pentru Moldova, cu Proiectul Tehnologiile Viitorului

Orange a semnat un parteneriat durabil pentru Moldova, cu Proiectul Tehnologiile Viitorului

EuroCreditBank vă oferă depozite în valută, la cele mai avantajoase condiții de 2,5% anual

EuroCreditBank vă oferă depozite în valută, la cele mai avantajoase condiții de 2,5% anual

Ești în căutarea unei locuințe? Află care sunt avantajele și dezavantajele unei case în chirie

Ești în căutarea unei locuințe? Află care sunt avantajele și dezavantajele unei case în chirie

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Moldova, I am back! | Natalia și Sergiu Nicoriuc s-au întors în țară după 14 ani de muncă în străinătate și s-au apucat de lemnărit (VIDEO)
  Moldova, I am back! | Natalia și Sergiu Nicoriuc s-au întors în țară după 14 ani de muncă în străinătate și s-au apucat de lemnărit (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: În căutarea jobului perfect (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Tatiana Miron, tânăra care a decis să revină din Spania pentru a dezvolta satele din Moldova (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Liderii lumii - sub lupă (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Dumitru și Emanuela Ciuprina, tinerii care au schimbat Bucureștiul pe satul Lunga din Florești (VIDEO)
Cele mai populare
 • 1
  Marina Tauber a cerut intervenția online a lui Ilan Șor la ședința Parlamentului. Igor Grosu: A avut timp să ia bilet într-o direcție (FOCUS)
 • 2
  Dodon, după ce procurorii au solicitat mandat de arest: „Împotriva unui lider de opoziție este format un grup de investigație compus din peste 50 de persoane”
 • 3
  Ultimă oră! Igor Dodon va sta 30 de zile în arest la domiciliu, iar cumnatul său - în arest preventiv
 • 4
  Procurorul de caz, despre solicitarea privind arestul preventiv a fostului președinte Igor Dodon: Exista riscul eschivării
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.