VIDEO. Huiduieli și comemorări. Momente de reculegere în memoria victimelor atentatelor de la Paris

VIDEO. Huiduieli și comemorări. Momente de reculegere în memoria victimelor atentatelor de la Paris

Seara de ieri a combinat evenimentele sportive cu măsurile de securitate. Două din meciurile care erau cap de afiș ale serii au fost anulate, iar pe lângă asta, în Londra și Istanbul evenimentele au arătat o altă Europă. Pe de o parte, englezii au colorat celebrul „Webley” în culorile drapelului Franței, iar de cealaltă parte, în Istanbul, unii fani au huiduit momentul de reculegere în memoria victimelor atentatelor de la Paris.

Din 13 partide amicale programate aseară să se dispute, s-au jucat doar 11 din ele. În după amiaza zilei de ieri din motive de securitate meciul dintre Belgia și Spania a fost anulat. La distanță de câteva ore și germanii anunță inițial amânarea partidei de fotbal dintre campioana mondială și Olanda, ulterior fiind anulată.Cei câțiva suporteri care au venit mai devreme pe stadion au fost evacuați.

Potrivit poliției din Hanovra, au existat „planuri serioase de explozie”. Ulterior, într-un tabloid britanic apăre și zvonul legat de un camion plin cu exploziv „deghizat” în ambulanță.

Publicitate

Comemorări

Majoritatea meciurilor amicale și de baraj din Europa jucate aseară au avut înainte de fluierul de start un minut de reculegere. Cel mai impresionant moment al serii a fost la Londra, unde selecționata Angliei a întâlnit Franța. Deși între aceste două echipe a existat o rivalitate de zeci de ani în fotbal, și sute de ani în general, cel mai important stadion al naționalei Angliei a proiectat drapelul Franței.

Totodată, la intrarea în stadion era proiectat celebrul „Liberte Egalite Fraternite”, iar fiecare suporter a primit un drapel al Franței și versurile imnului acestei țări pe hârtie pentru a interpreta pe stadion.

Momente mai puțin plăcute

În același timp, în Istanbul se juca meciul dintre Turcia și Grecia, în prezența liderilor acestor țări. Turcia, o țară musulmană întâlnea vecinii săi de peste marea Egee, Grecia. Momentul de reculegere de la începutul partidei în memoria victimelor de la Paris a fost huiduit. Gestul a fost prezent cu o zi înainte și la meciul de baraj dintre Bosnia și Herțegovina contra Irlandei.

În cazul Turciei, ulterior a apărut o explicație. Suporterii reprezentativei turce au fost nemulțumiți de decizia FIFA de a cere momente de reculegere la toate disputele fotbalistice care au avut loc de vineri încoace, deoarece în urmă cu mai bine de o lună, forul fotbalistic mondial și în general lumea sportului nu a reacționat similar după atentatul comis de Isis la Ankara, unde au murit peste 90 de oameni. .

Suporterii gazdelor au strigat „Allah Akbar“ (n.r. - Dumnezeu de mare), fiind însoţite şi de fluierăturile venite din tribune. Chiar şi aşa însă, fotbaliştii bosnieci şi cei turci au respectat indicaţiile primite de la FIFA şi UEFA şi au jucat cu banderole negre pe braţe.

Amintim că vinerea trecută în capitala Franței au avut loc mai multe atentate în care au decedat peste 120 de persoane. Printre ținte a fost și stadionul Stade de France, unde se juca meciul Franța - Germania.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal