*Acest material este sponsorizat

VIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorba

VIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorba

Balul Brazilor de Crăciun, ajuns la a V-a ediție, a fost inaugurat astăzi la Muzeul Național de Istorie al Moldovei. De astăzi și până pe 10 decembrie, vizitatorii muzeului pot admira expoziția de brazi, îi pot vota și licita silențios bradul preferat. Iată detalii de la evenimentul de inaugurare, cum arată brazii și ce spune organizatoarea concursului, Nata Albot, despre această ediție aniversară.  

Viorica Nagacevschi, co-organizatoare: „Anul acesta suntem probabil mai matinali ca toți din Moldova cu referire la Sărbătorile de Iarnă. Doua săptămâni e puțin - așa că la ediția a cincea a balului Brazilor venim cu trei săptămâni de expoziție, studenți, dar și artiști consacrați, 90 de participanți înscriși și finalmente 57 de lucrări rămase în concurs. Avem brazi mai înalți, mai frumoși și mai luminoși - au fost trei dintre principalele condiții la selectarea lucrărilor.”

Aurelia Cornețchi, director muzeul de istorie: „Este o onoare pentru noi să găzduim o expoziție de creație, de tinerețe, de ingeniozitate, așa că vă întâmpinăm cu piese unicat de Crăciun. Întotdeauna deschiși să găzduim expoziții care atrag publicul larg, deci așteptam atât locuitorii Chișinăului, cât și turiștii să își aleagă bradul. Am efectuat schimbări de program anume pentru această expoziție, lucrăm de astăzi și până pe 10 decembrie până la ora 19:00, inclusiv vinerea, care era zi de odihnă pentru noi, doar pentru a da posibilitate publicului să vizioneze această expoziție. Prețul biletului nu sa schimbat - 10 lei pentru maturi, copiii până la 7 ani intră gratuit.”

Nata Albot, organizatoare: „Aduceți-vă copiii aici, și căutați-vă bradul perfect! Avem pe lângă acei brazi din concurs, alții 5, de la 5 organizații care desfășoară activitate socială: Balul Brazilor este un proiect de creativitate socială, și dacă anul trecut am susținut artiștii în etate și te cei tineri, anul asta am decis să schimbăm ceva: pe lângă „Arterapia”, avem și 5 organizații care își vor licita singuri bradul: „Hospice Angelus”, Orfelinatul de Fete din Hâncești cu 2 brazi, „Suflet Generos”, Învingem Fibroza Chistică și Centrul de autism „Puzzle Kids”. Noutatea de anul acesta este că, pe lângă cele trei premii și titlul de bradul ales de Public, mai avem un premiu special. Institutul cultural din Plolonia „Adam Mitchievici” va veni la eveniment printr-un reprezentat care va oferi o căsătorie de vis în Polonia pentru unul dintre artiști! M-aș bucura enorm ca cel care va câștiga să vină mai inspirat de acolo și să simtă nevoia să creeze mai mult și mai deosebit.”

Cristina Țurcan, „Suflet Generos”: „E important acest eveniment din multe aspecte sociale: este o posibilitate pentru noi să discutăm despre problemele copiilor din țara noastră, depsre cum le putem îmbunătăți viața și despre cum să îi integrăm în familii normale. Ne ajută acest evenimnent să ne prezentăm activitatea și mă bucur că sunt mulți tineri în acest proiect. Noi am adus un brad făcut din toată inima.”

Liuba Cojocari, „Puzzle Kids”: „Noi ne ocupam deja de cam 4 ani de copiii cu autism, în Moldova fiind circa 200 de persoane oficial înregistrate cu autism.  E important să le vorbim, pentru că asta nu e o boală, asta este o stare pentru toată viața, însă dacă se lucrează cu ei de la vârsta mică, la maturitate se vor încadra perfect și vor deveni o persoana demnă de societate. Îndemnam societatea să afle ce înseamnă autismul, să fie receptive la probleme lor, dar și la părinții care cresc copii cu autism.” 

Important! Veniți la expoziție, votați cei trei brazi preferați pe taloane, pentru că de asta depinde Titlul de „Bradul ales de public”, Participați la licitația silențioasă pentru bradul favorit și veniți la eveniment pe 11 decembrie ca să vă luați bradul acasă. 

VIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorbaVIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorbaVIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorbaVIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorbaVIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorbaVIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorbaVIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorbaVIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorbaVIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorbaVIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorbaVIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorbaVIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorbaVIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorbaVIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorbaVIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorbaVIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorbaVIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorbaVIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorbaVIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorbaVIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorbaVIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorbaVIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorbaVIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorbaVIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorbaVIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorbaVIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorbaVIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorbaVIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorbaVIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorbaVIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorbaVIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorbaVIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorbaVIDEO. FOTO. Balul Brazilor are un premiu nou anul acesta! Iată despre ce este vorba

Foto: Ellene Mocrii

P.

P.

Vezi și aceste știri
Unul da, altul ba. Două propuneri și o singură susținere în Parlament pentru funcția de membru al Curții de Conturi

Unul da, altul ba. Două propuneri și o singură susținere în Parlament pentru funcția de membru al Curții de Conturi

Tauber răspunde acuzațiilor aduse de PG: „Nu mă tem de nimic, nu am ce să ascund și trăiesc cinstit”

Tauber răspunde acuzațiilor aduse de PG: „Nu mă tem de nimic, nu am ce să ascund și trăiesc cinstit”

Ultima oră! Procurorul general interimar a cerut ridicarea imunității deputaților Ilan Șor și Marina Tauber

Ultima oră! Procurorul general interimar a cerut ridicarea imunității deputaților Ilan Șor și Marina Tauber

Advertoriale
Fă cunoștință cu mentorii din cadrul Click School! (INTERVIU)

Fă cunoștință cu mentorii din cadrul Click School! (INTERVIU)

Bine ați venit la Vinia Traian!

Bine ați venit la Vinia Traian!

Victoriabank este și în acest an partener al CCF Moldova în cadrul campaniei „Povești de acasă”

Victoriabank este și în acest an partener al CCF Moldova în cadrul campaniei „Povești de acasă”

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Copiii știu mai bine: În căutarea jobului perfect (VIDEO)
  Copiii știu mai bine: În căutarea jobului perfect (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Tatiana Miron, tânăra care a decis să revină din Spania pentru a dezvolta satele din Moldova (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Liderii lumii - sup lupă (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Dumitru și Emanuela Ciuprina, tinerii care au schimbat Bucureștiul pe satul Lunga din Florești (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Paștele - mâncare, tradiție, mister
Cele mai populare
 • 1
  Atenție: Vântul bate, copacii cad! Încă un arbore doborât în parcul Alunelul din capitală (FOTO)
 • 2
  Igor Dodon, amendat cu 9.000 de lei pentru că a purtat panglica „Sf. Gheorghe”. Reacția fostului președinte (DOC)
 • 3
  Soldatul rus judecat pentru crime de război pledează vinovat. Reacția Rusiei la procesul intentat împotriva militarului
 • 4
  Ultima oră! CSE ia sub control prețul uleiului. Adaosul comercial și retrobonusul au fost limitate
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.