PLDM a spus că va participa la discuții doar dacă „PDM îşi va formula clar poziţia pe marginea principalelor abordări politice formulate de Partidul Liberal Democrat din Moldova, adică planul de acţiuni pentru scoaterea instituţiilor independente din subordonarea partinică, prim-ministru neafiliat politic cu un cabinet de miniştri care să activeze doar în baza prevederilor constituţionale şi legale și conducerea parlamentului - neafiliată cu persoane care au creat sistemul statului captiv”, scrie în comunicatul emis de liberal-democrați. 

„Obiectivul de a discuta în cadrul şedinţei de lucru „chestiuni organizatorice legate de activitatea parlamentului” se încadrează în competenţele Biroului permanent al Parlamentului Republicii Moldova. Deputaţii PLDM, care sunt membri ai Biroului permanent, participă cu regularitate în activitatea acestuia, iar fracţiunea parlamentară liberal-democrată manifestă implicare şi responsabilitate în activitatea curentă a legislativului”, au adăugat cei din PLDM.

Invocând cele menționate mai sus, PLDM a anunțat că nu va da curs invitaţiei lui Andrian Candu.

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!