UPDATE 22:34. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a dat instrucțiuni Misiunii Permanente a Republicii Moldova pe lângă ONU să obțină, în regim de urgență, de la Misiunea ONU de menținere a păcii în Afganistan, informații oficiale cu privire la cei trei cetățeni moldoveni, membri ai echipajului elicopterului capturat în această țară. Despre actiunile intreprinse opinia publica va fi informata ulterior.

Potrivit sursei citate, echipajul elicopterului era format din trei piloți, toti cetățeni moldoveni și alți 18 pasageri militari din Afganistan. Un moldovean și trei cetăţenii afgani au murit.

Potrivit datelor preliminare, elicopterul se afla în Afganistan pentru a participa la misiuni de pacificare sub egida ONU.

Totodată, site-ul news.yahoo.com a scris că incidentul a avut loc în provincia Kurduz, care se află sub controlul talibanilor şi că sunt morți. Potrivit Publika TV, ministrul în exercițiu al Afacerilor Interne, Oleg Balan, a confirmat informația.

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!