De asemenea, majorarea cotelor accizelor pentru țigaretele cu filtru a adus în buget aproape 200 de milioane de lei, iar mdificarea structurii cotelor accizelor pentru producţia alcoolică, de la cota combinată la cota specifică, a adus peste 195 de milioane de lei. Introducerea vinietei a adus peste 40 de milioane de lei.

Totodată, mjorarea cotelor accizului pentru autoturismele cu termenul de exploatare mai mare de 7 ani a generat venituri de aproape 195 milioane de lei. În același timp, anularea scutirii de TVA la mijloacele fixe depuse în capitalul social al agenţilor economici a adus la buget peste 197 milioane de lei.

Pe de altă parte, cele mai multe pierderi au adus majorarea tranşelor de venit impozabile pentru persoanele fizice, precum şi a scutirii anuale personale, scutirii anuale personale majore şi scutirii anuale pentru persoanele întreţinute. Aceste pierde au fost estimate la 84,6 milioane de lei. Și majorarea cotelor accizelor stabilite în sume fixe (bere, azot, oxigen, articole de bijuterie sau de giuvaiergerie), la rata inflaţiei prognozată pentru anul 2013, a adus pierderi de 6 milioane de lei.

De asemenea, introducerea accizului pentru alte tutunuri şi înlocuitori de tutun fabricate; tutunuri „omogenizate” sau „reconstituite”, extracte şi esenţe de tutun a generat piederi de 3,4 milioane de lei.

În total, măsurile de politică fiscală şi vamală asupra veniturilor au adus anul trecut în bugetul statului peste 1,4 miliarde de lei.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!