Angela Gonța scrie că Vladimir Filat a fost transferat în subsolul izolatorului, de asemeni ea a publicat un fragment dintr-o scrisoare, care ar aparține soțului său. În prezent acesta este reținut pe cazul furtului de la Banca de Economii și se află în penitenciarul nr. 13.

„Urmăresc cu mult interes declarațiile Departamentului Instituțiilor Penitenciare în legătura cu condițiile de detenție ale lui Vlad Filat.
Potrivit DIP, acesta citește cărți în biblioteca, face sport și i se servește masa in camera de trei ori pe zi. Are cele mai bune condiții de trai: boiler, televizor și „matras” (saltea). Nu știu daca DIP evită să spună, sau ziariștii evita să întrebe, dar toate aceste bunuri i-au fost transmise de rude. Pe aceasta cale, țin sa le mulțumesc că le-au acceptat. Ar fi putut să găsească motive să nu o facă.

Totuși, după ce din ajutorul oferit de rude s-au reparat doua celule, Vlad Filat a fost recent mutat în a treia. De această dată - în subsol. În primul caz, motivul a fost plângerea unui deținut. În al doilea - celula a rămas fără lumină din cauza unei pene de curent. Pana de curent a afectat doar o singura celula.
Întâmplător sau nu, „panele de curent” din penitenciar au loc în timp ce sunt anunțate noi termene privind constituirea guvernului. Nu este exclus că generatorul de energie electrică de la penitenciarul nr. 13 să fie alimentat cu electricitate de la sediul unui partid care și-a asumat să lupte cu corupția, iar ca să fie și mai convingători, cum Vlad Filat a ajuns la izolatorul numărul 13, penitenciarul s-a ales repede, repede cu un șef nou. Să fie oare iar vorba despre coincidente?”, scrie Angela Gonța pe contul său de pe o rețea de socializare.

Ea mai consideră că „ în timp ce un alt învinuit in cazul BEM își petrece vacanțele în Cipru, Vlad Filat este umilit zi de zi, în speranța că va ceda psihic. Mă întreb iar: de ce să-i faci asta unui om împotriva căruia procurorii susțin că au probe suficiente să-l trimită în instanță?

Cu riscul ca lui Vlad Filat nu doar sa i se interzică să vorbească cu presa, nu doar să fie încătușat în subsol, dar să i se confiște și pixul și foile, las asta aici.”

Mai jos sunt atașate fragmente din scrisoare, care ar fi scrise de Vlad Filat în izolator.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!