
Arta și tehnologia, reunite în „Casa inteligentă”, economisesc bani, oferă confort și stil locuinței
Sistemul de management energetic „Casa inteligentă” poate economisi până la 40% din consumul obișnuit de energie, asigură un confort deosebit, iar materialele din care sunt produse piesele sistemului adaugă rafinament locuinței. Sistemul „Casa inteligentă” a fost prezentat săptămâna trecută designerilor de interior, managerilor de companii de construcții, rețele și magazine specializate din Chișinău, de către Habsev Grup, companie care din acest an pune la dispoziția clienților din Moldova o gamă largă de produse germane „Jung” pentru interioare inteligente și cu gust.
・
Potrivit directorului Habsev Grup, Gheorghe Habed, încălzirea poate fi setată să pornească oricând ne dorim pentru a ne asigura confortul maxim - înainte de a ne trezi dimineața sau pe drum de la serviciu. Dacă ai uitat fierul în priză, poți să-l deconectezi de pe telefonul mobil oriunde ai fi sau poți să aprinzi luminile pentru a crea efectul prezenței și a speria potențialii hoți, dacă ești plecat pentru mai mult timp.
Specializată anume în întrerupătoare electrice, întreprinderea de familie Jung, înființată în 1912, a adus tehnologia la nivelul artei. Jung oferă întrerupătoare pentru orice spațiu interior sau exterior și pentru orice gust, de la cele mai simple, cu un buton, până la sisteme de întrerupătoare cu patru butoane digitale, fiecare dintre ele cu două poziții de control, iluminate prin ecrane LED. Produse dintr-un amestec de plastic și ceramică(duroplast), întrerupătoarele sunt rezistente la zgârieturi și decolorare, iar culorile acoperă o gamă largă de combinații. Pentru instituții medicale, Jung a elaborat o serie de întrerupătoare antibacteriene, în aliajul cărora sunt adăugați ioni de argint. Iar pentru cei ce-și doresc un interior cu totul deosebit, întrerupătoarele sunt poleite cu aur de 24 de carate.
Prin intermediul instrumentului grafic de pe site-ul Jung vă puteți alege un desen sau încărca propria fotografie ce va fi gravată sau imprimată pe un întrerupător, însă livrarea comenzii personalizate va dura puțin mai mult. De exemplu, fotografia unei camere poate servi drept punct de control, iar apăsând pe imaginea lustrei, veiozei, jaluzelelor, televizorului, etc le puteți conecta sau deconecta. Toate aceste automatizări au început a fi elaborate încă în anii 70-80 ai secolului trecut, odată cu creșterea cererii pentru confort, funcționalități extinse și simplitate în operarea electrocasnicelor, combinate cu necesitatea de a economisi energia din cauza crizei energetice, spune Raimundas Skurdenis, directorul Jung Lituania, responsabil pentru piața CSI. Acum, tehnologiile au extins limitele confortului și eficienței.
Jung s-a preocupat însă nu doar de eficiență, ci și de stil. Pentru a vă ajuta să îmbinați culorile tuturor obiectelor din locuință, Jung a obținut licența exclusivă pentru paleta de culori creată de arhitectul și urbanistul elvețian Le Corbusier, care a influențat arhitectura secolului XX prin contribuția sa la curentele arhitecturale ce poartă numele de modernism sau stil internațional în arhitectură. În 1931, acesta a creat o gamă de 40 de culori, pe care a extins-o în anii `50 până la 63 de culori. Fiecare dintre acestea poate fi combinată cu oricare alta fără a face disonanță.
Calitatea și stilul Jung au atras clienți celebri și clădiri renumite. Atunci când Norman Foster a reconstruit Reichstagul după al Doilea Război Mondial, acesta a ales întrerupătoarele Jung, însă stilul clădirii cerea întrerupătoare din metal. Așa că Jung a adaptat special pentru Reichstag seria LS, care este și acum, după jumătate de secol, una dintre cele mai populare.
P.