Ziarul de Gardă a realizat o investigație despre angajații Întreprinderii de Stat „Moldatsa”, care ar beneficia de „salarii grase, sporuri, prime pentru activități incluse în atribuțiile de serviciu și împrumuturi de zeci și sute de mii de lei, fără dobândă”. Ziarul menționează despre faptul că, la început de septembrie 2015, Veaceslav Frunze, cel care a condus ÎS „Moldatsa” din august 2014, a fost demis. La scurt timp, Iurie Chirinciuc, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID) a dispus efectuarea unui audit la Moldatsa. Auditul a fost efectuat pentru perioada ianuarie 2014 — august 2015 de către echipa MTID și a demonstrat dezmățul care s-a produs la Moldatsa în perioada auditată.
La început de 2014, până la numirea în funcție a lui Frunze, instituția a fost condusă, pe post de interimar, de Petru Erhan. Potrivit investigației, unele persoane erau angajate la Moldatsa, primeau salarii grase de la întreprindere, fiind detașate la MTID. În investigație se menționează și despre cazul lui Vitalie-Silviu Midrigan, angajat la 21 ianuarie 2014 în funcția de director al Direcției juridice a Moldatsa. Pe 22 ianuarie, în temeiul unui ordin, acesta a fost detașat la MTID, pe post de șef interimar al Direcției Transport Aerian.
Potrivit investigației, în 2014, din conturile întreprinderii, lui Vitalie-Silviu Midrigan i-au fost achitate plăți salariale de 543 mii de lei, iar pentru câteva săptămâni din ianuarie 2015, alți 41 mii de lei. Deși avea un salariu de 15 mii de lei pe lună, acestuia i-au mai fost acordați 70 mii de lei — supliment pentru stagiul de muncă, 81 mii de lei — primă lunară, 71 mii de lei, primă de sărbători, 99 mii de lei sub formă de prime unice, 33 mii de lei — „plata salariului mediu legat de deplasare”, 40 mii de lei — concedii anuale de odihnă în 2014 și 2015 (deși a lucrat doar 3 săptămâni în acest an), 22 mii de lei — „ajutor material”. În ianuarie 2015, Vitalie-Silviu Midrigan a fost numit în funcția de judecător la Judecătoria sectorul Botanica din Chișinău.
La scurt timp după ce a apărut această investigație, Vitalie-Silviu Midrigan a comentat pe pagina lui de facebook.
„Respect investigațiile jurnalistice și până nu demult le credeam, însă până nu au fost difuzate minciuni în privința mea. Am lucrat la Moldatsa din 2009 Vice-director general și din 2014-2015. Am anexat zilele efectiv lucrate și salariul achitat, trebuie de scăzut impozitele. Am fost și detașat la minister la fel ca și alți colegi care sunt detașați și acum la MTID. Detașat am fost de intreprinderea la care lucram - „Moldatsa”, nu din inițiativa mea dar la cerea MTID. Cred că este corect să mă justific deoarece consider activitatea jurnalistică indispensabila unei societăți democratice, însă înțeleg că și în aceasta profesie sunt comise greșeli la fel ca și-n altele, sper că în cazul meu este o greșeală neintenționată”, a declarat judecătorul Vitalie Midrigan.
De asemenea, acesta a publicat o serie de documente care ar confirma cele declarate de către acesta.