VIDEO. Campania „Wine Friendly”. Cricova și restaurantul Codru, un tandem de pasiune și culori

VIDEO. Campania „Wine Friendly”. Cricova și restaurantul Codru, un tandem de pasiune și culori

Oficiul Național al Viei și Vinului cu suportul partenerului strategic, Proiectul USAID de Competitivitate a elaborat programul „Wine Friendly” cu scopul de a promova cultura vinului și serviciul calitativ de vinuri în restaurantele din Moldova. Programul va fi anual si va cuprinde cel puțin două campanii sezoniere de promovare.

Organizatorii au demarat acreditarea restaurantelor locale conform unui standard de calitate în domeniul serviciului de vinuri. 12 astfel de restaurante au fost acreditate de comisia de experți și au fost integrate în programul Wine Friendly. Campania de iarnă Wine Friendly va cuprinde: organizarea a 17 master-classuri ținute de sommelieri locali, urmate de seri în care acești sommelier vor efectua serviciul de vin în localuri.

În cadrul campaniei vor fi realizate o serie de spoturi de promovare a conceptului „Wine Friendly” adresat restaurantelor și clienților lor.

Publicitate

Primii din cadrul campaniei „Wine Friendly” sunt Combinatul de Vinuri Cricova și Restaurantul „Codru”.

Cricova este liderul pe piața vinurilor în Republica Moldova, fiind totodată cel mai notoriu brand din Moldova, marca comercială Cricova viind evaluată la aproximativ 40 milioane de dolari americani. Combinatul de Vinuri Cricova este recunoscut pentru vinurile sale spumante, produse conform celor mai riguroase standarde de calitate, urmând metoda tradițională de producere („metoda champenoise”).

Vinurile spumante de la Cricova sunt apreciate cu distincții și medalii la cele mai prestigioase concursuri internaționale, alături de vinurile spumante Champagne, Cava, Sekt, și altele . În 2015, spumantul extra- brut Cricova „Pinot Noir”, seria Blanc de Noirs, a obţinut medialia de argint la prestigioasa competiţie „Effervescent du Monde”, care s-a desfăşurat în Franța.

Cricova este unul din producătorii care își propune să valorizeze și să promoveze vinurile din soiuri autohtone. Noul spumant Crisecco este un vin spumant inedit dat fiind că este produs din soiul autohton Feteasca Alba, după o metodă originală. Mai mult de jumătate din vinurile produse la Cricova( aprox.4,6 mil sticle) sunt comercializate pe piața internă, ceea ce responsabilizează și mai mult producătorul să fie alături de clienții săi și să le ofere produsele de calitate cât mai aproape de ei.

De aceea, Cricova este producătorul cu o acoperire largă de distribuție pe plan național, vinurile acesteia fiind în marea majoritate a magazinelor și localurilor din Moldova.

Combinatul Cricova susține și promovează conceptul de „Wine Friendly Restaurant”, conștientizând că rolul restaurantelor în promovarea culturii vinului este determinant, or, aici se fac asocierile profesioniste între vinuri și bucate, se educă consumul conștient și calitativ de vinuri și se promovează istoria vitivinicolă națională.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal