Deputații PSRM s-au arătat revoltați de următorul ordin al Ministerului Educației: 

„Ce-s cu prostiile astea? Eu nu mai spun că vă bateți joc cu BAC-ul, dar cu ce ocazie vă bateți joc de copii. Noi nu permitem asta. O să vă ia oamenii în furci. Vreți să o luați în cap, o să o luați”, a declarat Igor Dodon.

Liderul liberalilor, care a propus-o pe Corina Fusu în funția de Ministru al Educației le-a dat replica: 

„În ordin nu e scris că se transmite harta. Vreți-nu vreți este istorie dar nu este interzis să se vorbească de istorie”.

Voronin s-a solidarizat cu opinia socialiștilor. „Noi trebuie să discutăm așa ceva nu numai în Parlament, dar și societate”, a punctat fostul președinte, Vladimir Voronin.

„Copiii nu sunt pregătiți de această propagandă”, a adăugat deputatul PSRM, Vlad Bătrâncea care a rupt harta României Mari direct în plenul Parlamentului. 

Propunerea de a audia Ministrul Educației a fost susținută doar de 42 de deputați, din partea socialiștilor și comuniștilor. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!