Socialiștii le-au dat unioniștilor un exemplar al Constituției Republicii Moldova și a Codului Penal, motivând că acțiunile care le fac sunt ilegale și duc la lichidarea statalității Moldovei. În replică, reprezentantul unioniștilor, Constantin Codreanu a precizat că același act suprem al Republicii Moldova le permite dreptul la exprimare, și că acțiunile lor nu încalcă legislația Moldovei. 

Totodată, unioniștii i-au invitat pe socialiști la o dezbatere televizată, însă consilierul PSRM din CMC, Ion Ceban a declarat că acceptă dezbaterea, dar să aibă loc în orașul Iași, România. 

Un deputat socialist a rupt harta României Mari în plenul Parlamentului, în aplauzele colegilor săi de partid. Incidentul a avut loc în cadrul dezbaterilor cu privire la ordinea de zi. Deputatul PSRM, Vlad Bătrâncea a propus audierea Ministrului Educației pe subiectul directorilor de școli dar și „propagndei românismului”. Propunerea nu a fost susținută decât de deputații PSRM și PCRM. În cadrul dezbaterilor, deputatul Vlad Bătrâncea a rupt o hartă a României Mari în plenul Parlamentului. 

Mai jos vedeți o galerie de la eveniment: 

> > > > > > > > > > > >

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!