Cât a costat cel mai scump brad și ce sumă au reușit să adune organizatorii din licitația Balului Brazilor

Cât a costat cel mai scump brad și ce sumă au reușit să adune organizatorii din licitația Balului Brazilor

Balul Brazilor de Crăciun a celebrat cea de-a V-a ediție, cu brazi care au întrecut imaginația, colindători inediți, o licitație caritabilă și o tombolă generoasă - toate sub egida Klumea, informează ea.md.

Evenimentul a avut loc în seara zilei de ieri, 11 decembrie, la Muzeul Național de Istorie al Moldovei. Silvia Radu a licitat cel mai scump brad al serii.

Monica Babuc, Ministra Culturii, a spus în deschiderea evenimentului de susținere a artei și carității: „Salutăm această frumoasă inițiativă Klumea, ca și toate pe care organizația le desfășoară cu atâta abnegația în țara noastră. Vreau să vă asigur că suntem bogați, atât timp cât avem acești studenți care fac asemenea lucruri frumoase, admirând brazii din acest an, imaginația artiștilor și originalitatea lor. Organizatorii știu să susțină tinerele talente, iar Ministerului Culturii îi face o deosebită plăcere să fie alături de echipa Klumea - adevărați animatori ai vieții publice din Moldova.”

Publicitate

Seara a început pe note muzicale, iar aici nu vorbim doar despre muzica propriu-zisă, ci și despre primul brad licitat, unul plin de note muzicale, adjudecat de interpretulAdrian Ursu. Ulterior, artistul a donat bradul organizației „Dobroe Serdtse”, care a avut și un Brad propriu, în afara concursului.

Majoritatea brazilor care au acumulat cele mai multe voturi au fost licitați cu sume cuprinse între2500 și 5200 de lei. Bradul pe care l-a realizat câștigătorul concursului deja doi ani consecutiv a fost licitat la suma de 9100 de lei, de Ion Covrig, proprietarul companiei Student Travel.

Cei 5 brazi ai organizațiilor care nu au intrat în concurs au fost licitați cu cele mai mari sume, toți banii oferiți de persoana care a cumpărat bradul urmând să meargă în dezvoltarea respectivelor instituții. Astfel că sunele au oscilat de la 10 mii de lei, cu cât a fost cumpărat Bradul „Puzzle Kids” de compania „Consalcom” și până la 26 de mii de lei - sumă cu care Silvia Radu a licitat Bradul confecționat de fetele de la Orfelinatul din Hîncești. Talentatele fete de la Hîncești au primit din partea Fundației germane „Pro Humanitate”, prezentă în sală, doua cărucioare, dintre care unul nou.

_MG_0067

_MG_0071

_MG_0074

Bradul numit „Dor de dor”, desemnat ulterior câștigător în cadrul concursului, a fost adjudecat la suma de 5200 lei de către Dina Perciun, de la Realitatea TV.

În cadrul evenimentului a avut loc și prezentarea unei colecții inedite de pălării de epocă, colecționate și restaorate de Oxana Munteanu, dar și a unei colecții de rochii speciale pentru aceste pălării. Modelele au fost personalități active și cunoscute din Republica Moldova: Stela Moldovanu, Irina Negară, Viorica Nagacevschi și Nata Albot, Rodica Tătaru, etc. Seara a culminat cu un recital de colinde, cântece de Crăciun din repertoriul internațional, dar și piese proprii ale interpretului Pasha Parfeni.

La finalul serii organizatorii au făcut totalurile concursului, au împărțit premiile oferite de sponsori și parteneri și au anunțat oficial totalurile licitației - 35 400 lei merg către proiectul „Arterapia”, din cei 70 800, cât s-au adunat în total. Cealaltă jumătate merge către autorii brazilor, în dependență de suma cu care s-a cumpărat opera lor.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal