Pe 11 decembrie 2015, garda de coastă franceză a efectuat controale la bordul unei nave care se afla în zona Boulogne-sur-Mer. Ulterior au fost descoperite peste două tone de cocaină. Aceasta este cea mai mare captură făcută vreodată în Franța.

Trei membri ai echipajului, care provin din Columbia au fost arestați de autoritățile franceze. Nava „Carib Palm” naviga sub pavilionul Republicii Moldova și se îndrepta spre Polonia.

În urma unui control efectuat la bordul navei, vameșii francezi au descoperit 2,4 tone de cocaină, care erau ascunși în pereții navei. Nu este exclus să mai fie descoperite și alte droguri.

Potrivit ministrului francez al finanțelor Michel Sapin, garda de coastă franceză „a realizat cea mai importantă captură de droguri de până acum.”

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!