VIDEO. Chirtoacă acuză guvernarea de fabricarea dosarelor penale pe numele angajaților primăriei

VIDEO. Chirtoacă acuză guvernarea de fabricarea dosarelor penale pe numele angajaților primăriei

Edilul Capitalei, Dorin Chirtoacă, a vorbit astăzi la ședința Primăriei că cei de la guvernare i-ar fi fabricat dosare penale, „cusute cu ață albă”, atât lui, cât și altor angajați ai municipalității. Chirtoacă a subliniat că în locul angajaților săi chiar el va merge la Procuratură sau CNA pentru a vedea dacă structurile abilitate îi pot aduce probe.

Chirtoacă a afirmat că dacă un proiect al primăriei se încheie cu un dosar penal pe numele unui angajat, acesta trebuie să anunțe despre acest fapt la ședință. „Ar fi bine noi de aici să pornim aceste informații. Este bine ca în ședințe să fie spus: dacă cineva dintre dvs știe că pe undeva a greșit, a călcat strâmb - mai bine să spună aici, ca să vedem cum acționăm”, a declarat Chirtoacă.

Edilul a spus că în cazul în care dosarul penal este „o hărțuire, o încercare de a discredita și a-și bate joc de proiectele orașului” el va depune personal o cerere la CNA și Procuratură pentru atribuirea statutului de bănuit sau învinuit, „ca să nu-i caute pe alții mai mărunței”. „Să vedem dacă pot aduce probe. Nu trebuie să ne taie cineva proiectul cu un dosar penal. În Chișinău nu au fost situații ca să lăsăm găuri negre. Noi din 2007 nu lăsăm nicio datorie, dar ne trezim cu dosare penale. Pe când - pentru furtul unui miliard de euro stă la pușcărie un singur deputat, deși acolo au fost implicați zeci și sute, și nu-i văd pe alții să stea”, a mai comentat Chirtoacă.

„Nu-i lăsați pe alții să spună că-s curați ca lacrima”

Acesta a promis că dacă un angajat de-a său va fi găsit vinovat, atunci acesta va fi eliberat din funcție. „Dar dacă dosarele sunt cusute cu ață albă, ca pe vremea comuniștilor sau a lui Voronin, asta este rușinos și josnic pentru cei care au promis schimbarea în 2009. Nu-i lăsați pe alții să iasă la tribună și să facă din asta populism și să arate că-s curați ca lacrima, iar noi murdari ca produsul de la stația de epurare”, a conchis Dorin Chirtoacă.

Amintim că în discursul său ținut de la tribuna Parlamentului, în ziua când i-a fost ridicată imunitatea de deputat, fostul premier Vlad Filat l-a atenționat pe liderul PL, Mihai Ghimpu, că pe numele nepotului său ar exista circa 600 de dosare penale.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal