Lupu vorbește despre captivitatea președintelui: Sper că nu îl şi şantajează, Doamne fereşte!

Lupu vorbește despre captivitatea președintelui: Sper că nu îl şi şantajează, Doamne fereşte!

Liderul PD, Marian Lupu îi acuză într-un interviu pentru Infotag pe liberal-democrați că ar face presiuni asupra lui Nicolae Timofti pentru a desemna o candidatură dorită de ei la funcția de prim-ministru. Totodată, democratul menționează că liberal-democrații au venit cu condiții care să blocheze negocierile, pentru a „pregăti terenul” ca să fie anunțată o candidatură „pe ușa din spate”. 

„PLDM a venit mai mult de ochii lumii ieri la discuţii, ei au venit cu o nouă condiţie, una despre care ştiau dinainte că e inacceptabilă în actualele condiţii, ca liberal democraţii să fie singurii care au dreptul să desemneze premierul. Aşa condiţie niciodată nu a existat în şase ani de când facem alianţe, e aberantă, ei pun aşa condiţie când încă nici negocierile nu au loc, este evident că scopul este fie de a le bloca fie de a pregăti terenul pentru ca preşedintele să anunţe o candidatură băgată deja de ei pe uşa din spate”, a declarat Marian Lupu.

Mai în glumă, democratul a glumit că se așteaptă ca Valeriu Streleţ să spună că el este candidatul, sau chiar președintele PLDM, Vlad Filat.

Publicitate

„Valeriu Streleţ a uitat că a fost desemnat premier în baza numărului de mandate din Parlament, aşa cum s-a făcut timp de şase ani, o modalitate propusă chiar de PLDM, pe care noi am acceptat-o atâţia ani. Acum, când nu mai au numărul de mandate, brusc vor să schimbe modalitatea asta”, a mai punctat președintele PD.

Presiuni asupra lui Timofti

„PLDM pregăteşte ceva extrem de periculos, acea candidatură băgată deja prin presiune asupra preşedintelui Timofti. Şi aici nu speculez, noi am discutat cu preşedintele şi există această presiune pe el, ea este vizibilă, eu pe domnul Timofti niciodată nu l-am văzut în starea asta de surescitare şi e extrem de vizibil că cineva îl presează în mod inacceptabil, sper că nu îl şi şantajează, Doamne fereşte!”, se arată îngrijorat Marian Lupu.

Acesta vorbește în continuare de starea de „captivitate” președintelui și a instituției care o conduce. „Vom avea un preşedinte aflat în captivitate şi va trebuie să găsim în primul rând soluţii să scoatem instutuţia prezidenţială din captivitatea în care este”, a punctat Lupu.

Candidatura lui Sturza sau alții

Lupu este și împotriva nominalizării lui Sturza în calitate de prim-ministru.

„Dacă aceasta va apărea, marea greșeală care se va face va fi în primul rând jocul cinic din spatele ei, nu poți să vii cu o candidatură care are în spate minciună și șmecherii, să ai pretenția să primești voturi prin astfel de scheme. Domnul Sturza sau indiferent cine va fi desemnat prin astfel de metode, domnul Belostecinic, care e alt nume vehiculat, trebuia mai întâi să meargă să discute cu toate partidele, să ia pulsul real al celor care urmează să voteze, nu cel de pe Facebook și de la PLDM”, mai punctat Lupu.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal