VIDEO. Saakașvili, stropit cu apă de ministrul ucrainean de Interne la o reuniune cu președintele Poroșenko

VIDEO. Saakașvili, stropit cu apă de ministrul ucrainean de Interne la o reuniune cu președintele Poroșenko

În ultimele zile, unul dintre cele mai discutate subiectele în Ucraina a fost scandalul între guvernatorul regiunii Odessa, Mikheil Saakașvili și ministrul ucrainean de interne, Arsen Avakov. În cadrul unei reuniuni privind implementarea reformelor, cel din urmă i-a aruncat un pahar cu apă în fața fostului președinte georgian. De această dată, încăierarea între cei doi oficiali nu s-a limitat doar la acuzații reciproce, iar incidentul s-a întâmplat în prezența Președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko, transmite Agora cu referire la korrespondent.net.

Saakașvili vs. Iațeniuk: conflictul ia amploarePotrivit experților, echipele primului-ministru și a guvernatorului regiunii Odessa continuă să lupte pentru putere. Mikheil Saakașvili îl acuză pe Arseni Iațeniuk de ineficiența reformelor, corupție și legături cu clanuri oligarhice. La rândul său, premierul ucrainean nu-l consideră pe Saakașvili ca un reformator de succes. Situația este intensificată de zvonuri precum că fostul președinte al Georgiei ar putea să-l înlocuiască pe Iațeniuk la postul de premier.„Circari venetici”: De la ce început totul?Luni seara, pe 14 decembrie, la o reuniune a Consiliului Național al reformei în prezența președintelui Poroșenko între Saakașvili și Avakov s-a iscat o încăierare din cauza vânzării „ilicite”, potrivit lui Saakașvili, a unei uzine din zona portuară a orașului Odessa.Situația a degenerat, potrivit lui Avakov, după ce el i-a adresat lui Saakașvili o întrebare privind întâlnirea acestuia cu șeful companiei ruse „Uralhim”, Dmitri Mazepin. „Nu am mai văzut așa un populist sărit de pe fix ... Nu ne-a permis să vorbim - îi întrerupea pe toți, inclusiv pe președinte ... M-am săturat de acești artiști și circari ...” a scris Avakov pe Facebook.

Potrivit deputatului din Blocul Poroșenko, Serghei Leșcenko, în timpul gâlcevii Avakov l-a numit pe Saakașvili „hoț”, iar Iațeniuk - „circar venetic”.

Publicitate

Câteva ore mai târziu, Saakașvili a organizat conferință de presă la care a declarat că ministrul de Interne l-a amenințat în fața celor prezenți la reuniune. Mai mult, l-a acuzat pe Avakov de control și finanțarea grupărilor armate informale.Poziția lui Petro PoroșenkoAdministrația prezidențială de la Kiev a reacționat imediat la scandalul între Saakașvili și Avakov, calificându-l drept „o rușine” și care „dezonorează țara”.

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a doua zi, și-a expus părere cu privire la acest incident. Potrivit lui, insultele care afectează demnitatea națională a persoanei, nu se acceptă.

„În Consiliul Național, și nicăieri în altă parte, injurii și insulte nu pot fi acceptate - mai ales acele care au un subtext rasist, afectează demnitatea națională a persoanei, pun la îndoială patriotismul acesteia și sugerează cuiva „să plece din Ucraina”, se spune în comunicatul de presă al președintelui.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal