„Vernisaj Efervescent”. Care este programul ediției din această iarnă și unde puteți procura bilete

„Vernisaj Efervescent”. Care este programul ediției din această iarnă și unde puteți procura bilete

Conceptul celei de-a IX-a ediții a Vernisajului Vinului, care are genericul „Vernisaj Efervescent”, a fost prezentat în cadrul unei avanpremiere, organizate la data de 16 decembrie de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) și Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri, cu susținerea partenerului strategic, Proiectul de Competitivitate USAID. Printre primii care au reușit să deguste vinurile ce urmează să fie lansate în cadrul Vernisajului Vinului s-au numărat jurnaliști și bloggeri autohtoni.

Scopul Vernisajului Vinului este stimularea pieței interne a vinurilor de calitate produse în Moldova, creșterea culturii de consum a vinului de calitate, precum și oferirea unei platforme de comunicare între vinificatori și consumatori, unde se lansează noi produse și trenduri de consum.

...

Publicitate

„Tradițional, Vernisajul Vinului adună împreună cele mai bune vinuri existente, dar și vinuri care sunt degustate în premieră în cadrul evenimentului. Astfel, și la această ediție, oaspeții vernisajului vor fi plăcut surprinși și vor avea posibilitatea să-și delecteze gustul cu o selecție de circa 200 de vinuri de calitate, dintre care 30 de vinuri noi. De asemenea, am pregătit un program artistic inedit, 2 masterclass-uri conduse de un sommelier internațional și alte surprize, pe care vă invităm să le savurăm împreună”, a spus Dumitru Munteanu, director ONVV.

...

„USAID susține acest eveniment de la prima ediție și ne bucurăm că tot mai multe persoane doresc să-și eleveze cultura consumului corect al vinurilor de calitate. Pentru a contribui și mai mult la atingerea acestui scop, împreună cu ONVV am lansat programul ”Wine friendly”, prin care ne propunem să împrietenim Vinul Moldovei cu restaurantele din RM și să îi aducem pe o platformă comună de comunicare, astfel încât în final consumatorii să beneficieze de cea mai înaltă calitate a serviciului de servire a vinurilor în restaurante. Primele 12 restaurante acreditate ”Wine Friendly” își vor primi distincțiile în cadrul Vernisajului Vinului”, a precizat Diana Lazăr, vicedirector, Proiectul de Competitivitate USAID.

Activitățile evenimentului se vor desfășura pe mai multe platforme, oaspeții având posibilitatea să participe la masterclass-uri și la degustări de vinuri, acompaniate de un program artistic de sărbătoare.

Vernisajul Vinului „Vernisaj Efervescent” va găzdui două masterclass-uri prezentate de somelierul de talie internațională Vitalie Kovach. Expertul are o experiență de peste 15 ani în domeniu, este membru al Asociației italiene de somelieri, iar în 2010 și-a deschis propria școală de somelieri în Ucraina. În anul 2001 Vitalie Kovach a creat primul meniu de vinuri din țările CSI, pentru care a fost recompensat, doi ani consecutiv, cu premii importante din partea revistei “Winespectator”.

Primul seminar va fi destinat reprezentanților HoReCa, iar cele mai importante teme abordate vor fi: calitatea servirii vinului în localuri, importanța întocmirii unui meniu corect al vinurilor servite în local, accesoriile obligatorii pentru servirea corectă a vinurilor etc. Cea de-a doua degustare va fi dedicată publicului larg și se va axa mai mult pe creșterea culturii consumului conștient de vinuri, dar și pe alegerea corectă a vinului pentru bucatele servite.

Cei care își doresc să participe la masterclass pot procura bilete la preț de 80 de lei (procedura de cumpărare a biletelor va fi anunțată pe pagina de facebook a Vernisajului Vinului). Masterclass-urile vor fi organizate cu susținerea financiară a hotelului „Codru” și a companiei „Air Moldova”.

Precizăm că, Ediția a IX-a a Vernisajului va întruni 36 de companii vinicole din RM, dintre care 26 de producători mari și 10 producători mici, toate reunite sub umbrela brandului de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”. Acestea vor încânta oaspeții evenimentului cu o selecție de circa 200 de vinuri de calitate, dintre care 30 - vinuri noi. Evenimentul este un prilej bun pentru vinificatori de a-și prezenta noutățile și de a se întâlni cu consumatorii pe o platformă unică de comunicare.

„La ediția din această iarnă a Vernisajului Vinului, vinăria Cimișlia vine cu o noutate: Chi Vintage Spumant Clasic Brut. Acest spumant întruchipează eforturile unei echipe tinere de a satisface cerinţele consumatorului. Este produs conform metodei tradiționale franceze, din struguri atent selecţionaţi din regiunea Codru, de soiurile Chardonnay și Pinot. Vom fi nespus de bucuroși să prezentăm acest vin oaspeților Vernisajului, deoarece consumatorii sunt cei mai sinceri critici ai produselor noastre”, a subliniat Elena Uporova, director de marketing, Cimişlia Wineries.

„Vinul roșu sec Serendipity este noutatea cu care vom participa la ediția de iarnă a Vernisajului din acest an. Gama de produse Et Cetera reprezintă sufletul și eforturile depuse pentru a sparge stereotipurile din industria vinului moldovenesc. Vinurile Et Cetera constituie reperele de progres și excelență pentru mine ca vinificator și pentru terroir-ul din regiunea Purcari. Vinul nostru Sauvignon Blanc a luat premiul „Vernisajul în Alb” la ediția precedentă a evenimentului și ne exprimăm speranța că și Serendipity va fi apreciat de public. Suntem onorați și așteptăm cu nerăbdare fiecare ediție a Vernisajului Vinului, pentru că aici avem posibilitatea să ne promovăm produsele noastre, să interacționăm cu amatorii de vinuri, cei care ne inspiră spre noi realizări”, a spus Igor Luchianov, vinificator, proprietar vinăria Et Cetera.

Vernisajului Vinului „Vernisaj Efervescent” va avea loc pe 21 decembrie, la ora 18.00, la Palatul Republicii. Toți vizitatorii vor primi câte o broșură de degustare, care conține contactele companiilor prezente, precum și lista vinurilor produse de acestea, un tichet pentru tombola organizată în cadrul evenimentului, dar și un pahar cu logo-ul „Wine of Moldova”, perfect pentru a savura corect gustul și aroma celor mai selecte vinuri ale Moldovei.

Biletele pot fi procurate în limita stocului disponibil, online pe iticket.md sau la parteneri:

Vinurile Moldovei - bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 126

Vinoteca wine.md - str. Puskin, 15

Carpe Diem, Wine Shop & Bar - str. Columna 136, 3A.

Arta Vinului - str. Calea Moșilor, 24

Preţul uni bilet este de 250 de lei. O parte din banii colectați din vânzarea biletelor v fi donată unui tânăr talentat, pentru procurarea unui instrument muzical.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal