National Geographic primește refuz la înregistrarea mărcii „NatGeo people” în R. Moldova

National Geographic primește refuz la înregistrarea mărcii „NatGeo people” în R. Moldova

Compania National Geographic a încercat să înregistreze în țara noastră marca „NAT GEO people”, însă a primit refuz din cauza coliziei cu o marcă comercială autohtonă.

Compania National Geographic Society din SUA a depus o cerere de înregistrarea mărcii „NAT GEO people”, pe teritoriul Republicii Moldova, însă a primit refuz pe 3 martie 2015 din partea Departamentului Mărci, Modele şi Desene Industriale de la AGEPI.

Societatea americană nu a fost de acord cu această decizie și a depus o cerere de reexaminare a deciziei la Comisia de Contestaţii AGEPI. Pe 3 decembrie 2015 la examinarea contestaţiei depuse de compania National Geographic Society împotriva Deciziei Departamentului Mărci, Modele şi Desene Industriale a fost respinsă revendicarea contestatarului, în temeiul art. 8(2)b) din Legea 38/2008 privind protecția mărcilor.

Publicitate

Principalul motiv este colizia cu marca națională PEOPLE, înregistrată în 2007 de întreprinderea SOHO-CLUB S.R.L, pentru servicii identice (clasa 25 îmbrăcăminte, încălţăminte; 32-bere; ape minerale şi gazoase şi alte băuturi nealcoolice; 33-băuturi alcoolice 35 - publicitate; 38-telecomunicaţii; 39-transport; 41-educaţie; instruire; divertisment; activităţi sportive şi culturale; 43-servicii de alimentaţie publică; 44-servicii medicale; servicii veterinare; îngrijiri igienice şi de frumuseţe pentru oameni sau animale; servicii agricole, horticole şi forestiere).

În plus, înregistrarea mărcii comerciale „NAT GEO people” întră în colizie cu brandul internațional „GEO” înregistrat de compania Gruner+Jahr&Co KG din Germania.Eventual compania National Geographic se poate adresa în instanța de judecată, dacă va decide să conteste decizia AGEPI.

În Republica Moldova National Geographic a înregistrat anterior două mărci comerciale: NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL și NATGEOPLAY.

În 2012 compania din SUA a mai primit un refuz pentru înregistrarea mărcii NAT GEO TRAVELLER.

Compania National Geographic a fost creată în 1888. Este una dintre cele mai mari instituții științifice și educaționale non-profit din lume. Interesele sale includ geografie, arheologie și științele naturii, precum și promovarea conservare a mediului și istoric.

Societatea deține postul de televiziune National Geographic Channel și revistele National Geographic, National Geographic Traveler, National Geographic Adventure, National Geographic Kids, National Geographic Little Kids, National Geographic in the classroom: Explorer, National Geographic in the classroom: Young Explorer, National Geographic in the classroom: Extreme Explorer, National Geographic Green Guide și Glimpse.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal