VIDEO. Filat, în ultimul său discurs din Parlament: Domnule Voronin, jertfa următoare poți fi chiar dumneata

VIDEO. Filat, în ultimul său discurs din Parlament: Domnule Voronin, jertfa următoare poți fi chiar dumneata

În ultimul său discurs ținut în Parlament, Vlad Filat l-a atenționat pe liderul PCRM, Vladimir Voronin, că următoarea jertfă ar putea fi el. În contextul în care astăzi 14 deputați ai PCRM din Parlament au părăsit fracțiunea comuniștilor, Agora amintește câteva dintre citatele lui Vlad Filat adresate lui Vladimir Voronin în cuvântarea sa de la tribuna Legislativului.

„La noi în țară așa se iau deciziile importante: ori noaptea, pe furiș, ori foarte dimineață, când nu s-a trezit nimeni”, spunea Filat pe data de 15 octombrie. Astăzi, la ora trei dimineață, Vlad Plahotniuc a anunțat pe Facebook că revine în PD.

Filat a menționat că țara trebuie condusă de o persoană aleasă de cetățeni, dar să nu se creeze „o dictatură a unei persoane pe care ați născut-o și ați crescut-o, domnule Voronin, dvs. personal, iar noi i-am oferit posibilitatea să conducă totul în țara asta”. „Cu același succes, dl Voronin, poate fi făcut denunț și asupra dvs. Și cu avioane, cu cu cadouri, și cu mese odată pe săptămână, și aici mă refer la Shor. Dar știți de ce nu vor face? Pentru că până nu i se va spune, nu o să facă”, a mai făcut Filat o aluzie la legătura dintre Plahotniuc și Voronin.

„Banii despre care se spune aici, și mulți alții, se folosesc pentru a cumpăra partide, deputați, și tot așa. Prietenii știu de ce spun asta, și dvs (n.r.- i se adreasează lui Voronin) știți lucrul acesta. Și alegători, consilieri, primari, dar dacă nu se dau cumpărați cu bani - este Procuratura Generală. Dacă vrei să întrerupem dosarul este soluția fermecată: scrii cerere în Partidul Democrat”.

Autor:

Publicitate

„Păpușarul a mai reușit să facă un joc, și în curând veți înțelege de ce face jocul ăsta. Să fiți luptători. Domnule Voronin, știți este o vorbă: râde cel care râde la urmă. Jertfa umătoare ești dumneata. Deși matale ești jertfă de când ai făcut cunoștință cu dânsul (n.r. - Vlad Plahotniuc). Ei faci jocul, și, din păcate foarte mulți comuniști, și de aici și din țară nici nu știu despre asta”, mai adăugase Filat la sfârșitul discursului.

Amintim că astăzi s-a produs o ruptură în PCRM, 14 deputați ai fracțiunii părăsind formațiune și partidul, lăsând PCRM cu 7 deputați în Parlament. Grupul printre care se află Violeta Ivanov și Artur Reșetnicov a anunțat că va crea o Platformă social-democrată. Tot astăzi, liderul PD Marian Lupu a anunțat că Vlad Plahotniuc va participa la o întâlnire cu cei 14 deputați.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal