Artur Reșetnicov: Viziunea PD coincide cu a noastră, dar vom discuta cu toate fracțiunile

Artur Reșetnicov: Viziunea PD coincide cu a noastră, dar vom discuta cu toate fracțiunile

Deputatul Artur Reșetnicov, care a părăsit ieri fracțiunea PCRM alături de alți 13 colegi de-ai săi, spune că plecarea lor a fost inevitabilă. Grupul s-a declarat deschis pentru negocieri și discuții cu orice formațiune politică, a declarat Reșetnicov la emisiunea Fabrika, de la Publika TV. În același timp, la emisiunea „În Profunzime” de la ProTV, jurnalistul Vasile Botnaru a afirmat că ruptura din PCRM a fost una regizată.

Artur Reșetnicov a declarat că decizia luată de cei 14 nu a fost ușoară. „A fost complicat, dar nu a fost o ieșire cu emoții. Faptul că au plecat 2/3 din fracțiune dovedește că au existat neînțelegeri la nivel de partid. Evoluția lucrurilor a rezultat din situația internă și externă în partid și politică. Ultimele 2-3 luni nu s-au dorit discuții sincere și dorite în cadrul fracțiunii. Ori ne asumăm guvernarea sau mergem în opoziție. Dar pe această temă tot timpul era o lipsă de dialog”, a afirmat Reșetnicov. Fostul comunist spune că, totuși, noua formațiune este prea mică pentru a rezolva de sine stătător problemele țării. „Doar 14 nu putem depăși problemele pe care le avem, dar suntem gata să colaborăm cu absolut toți din Parlament, și cu socialiștii, și cu alte partide. Am numit platforma social-democrată ca consolidare a unei formațiuni mai largi, pentru colaborări cu mai multe partide. Spre exemplu, multe momente discutate cu PD au coincis cu viziunea noastră”, a mai adăugat Artur Reșetnicov.

„Cei 14 „apostoli” nu trebuie s-o facă pe inocenții”Reșetnicov s-a referit și la desemnarea de către Nicolae Timofti a lui Ion Sturza în calitate de premier. „Timofti a avut suficient timp să identifice un premier care va fi susținut. Este o neînțelegere a situației sau provocarea anticipatelor”, crede deputatul.

Deși Reșetnicov afirmă că separarea lor de PCRM este o decizie a grupului, jurnalistul Vasile Botnaru crede invers. „Cei 14 „apostoli” nu trebuie s-o facă acum pe inocenții. Au ieșit toți cu bilețele și au citit de pe ele, parcă sunt în clasa I-a, de parcă le-a scris învățătoarea ce să spună. E totul regizat. Nu pot să cred că nu i-a pus cineva la cale, atât de penibil a fost. Nu ne prostiți așa, din ochi, pentru că nu cred că cineva din ei chiar s-a supărat și a vrut să plece”, a declarat Botnaru.

Amintim că luni dimineața un grup de 14 deputați comuniști au anunțat că părăsesc fracțiunea parlamentară. Din grupul de deputați fac parte Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov, Anatolie Zagorodnîi și alții. Liderul PCRM, Vladimir Voronin, nu a comentat încă în nici un fel decizia colegilor săi.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal