Consiliului Municipal Chișinău a votat unanim pentru reactualizarea Planului Urbanistic General al mun. Chișinău

Consiliul municipal Chişinău va constitui colectivul de anchetă publică pentru consultarea populaţiei în procesul de elaborare şi aprobare a documentaţiei de amenajare a teritoriului şi de urbanism.

Planul Urbanistic General al orașului Chișinău a fost aprobat în martie 2007 și prevedea dezvoltarea economică a oraşului, a potenţialului industrial, a infrastructurii și altor obiective. Planul Urbanistic El reprezintă un document oficial de reglementare în domeniul urbanismului până în anul 2025.

„Eu așteptam demult să reactualizăm acest document și să fie excluse lacunele și problemele vechi. Sper că el va pune punct la toate întrebările care apar cu funcționalitatea pe un teren sau regimul de înălțime pe alt teren. Este foarte important ca acest document să fie reactualizat”, a remarcat  consilierul independent, Ion Ștefăniță.

Anterior consilierul local Veaceslav Bulat a declarat că „nici un sfert din prevederile Planul Urbanistic General al orașului Chișinău nu au fost implementate. Totodată regulamentul local de urbanism vine în contradictoriu cu planul urbanistic aprobat în 2007.”

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!