Klassika Force SRL a devenit insolvabilă din cauza falimentului BEM, Băncii Sociale și Unibank

Klassika Force SRL a devenit insolvabilă din cauza falimentului BEM, Băncii Sociale și Unibank

Organizația de pază Klassica Force SRL a fost declarată insolvabilă, în urma deciziei Curții de Apel Chișinău pe data de 11 decembrie. Această întreprindere a asigurat paza Holdingului Shor, a primăriei Orhei precum și la BEM, Banca Socială și Unibank.

Curtea de Apel Chișinău a constatat pe 11 decembrie 2015 insolvabilitatea organizației de pază Klassica Force SRL. Instanța l-a desemnat în calitate de administrator al procedurii de insolvabilitate pe Igor Cernei. De asemeni, a fost pus sechestru pe bunurile și corespondența comercială a Klassica Force SRL.

Klassica Force SRL a fost fondată în anul 2003, iar fondator și asociat unic al „Klassica Force” este Vladislav Prodan, administrator fiind Igor Bodorin, fostul șef al Serviciului Protecție și Pază de Stat. Potrivit datelor de la Camera înregistrării de Stat, „Klassica Force” este fondatoarea unei alte firme, SRL Klassica Tehno, cu activități în domeniul sistemelor automate de semnalizare și de stingere a incendiilor.

Publicitate

Întreprinderea are adresa juridică în Orhei, str. Lupu Vasile, 36, în clădirea hotelului Codru.Firma a acumulat multe datorii față de angajați, drept urmare a falimentului BEM, Banca Socială și Unibank. Administratorul procedurii de insolvabilitate Igor Cernei a declarat că întreprinderea Klassica Force avea contracte cu aceste bănci, iar ca urmare a inițierii procedurii de lichidare a băncilor comerciale, compania rămas fără o sursă importantă de venit, potrivit bani.md.

Anterior această întreprindere de pază a fost implicată într-un scandal legat de furturile de miliarde de la Banca de Economii, Unibank și Banca Socială. Compania respectivă a fost angajată să transporte 12 pungi cu documente privitor la creditele acordate de Banca de Economii, Unibank și Banca Socială. Ulterior s-a anunțat că mașina a fost furată și arsă, cu tot cu documente.

Autorii raportului Kroll se întrebau de ce BEM a apelat la această companie pentru transportarea documentelor, când avea unitățile necesare pentru efectuarea acestei operațiuni fără a implica o parte terță.

În ciuda acestui scandal administratori BEM, Băncii Sociale și Unibank nu au reziliat contractul cu această Klassica Force, chiar dacă a fost inițiată procedura de administrare specială.

La scurt timp după desemnarea lui Ilan Shor în calitate de primar al orașului Orhei, compania de pază Klassika Force a fost angajată să protejeze primăria orașului Orhei.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal