Plahotniuc a discutat cu cei 14 deputați retrași din PCRM: Susțin ideea de a crea o platformă social-democrată în Parlament

Plahotniuc a discutat cu cei 14 deputați retrași din PCRM: Susțin ideea de a crea o platformă social-democrată în Parlament

O delegație a Partidului Democrat din Moldova, condusă de prim-vicepreședintele democrat Vlad Plahotniuc, și grupul celor 14 deputați, care s-au retras din fracțiunea PCRM, au purtat discuții în cadrul unor întâlniri desfășurate ieri și astăzi, despre constituirea unei Platforme Social-Democrate din Parlamentul Republcii Moldova.

„Întrevederile au urmărit identificarea modalităților de colaborare politică dintre cele două părți, atât pe termen scurt - prin participarea la formarea unei majorități parlamentare stabile, cât și pe termen lung - prin crearea unei platforme politice comune”, se precizează într-un comunicat.

În acest context, prim-vicepreședintele PDM Vlad Plahotniuc a susținut ideea de a fi creată o platformă social-democrată în Parlament - un grup politic puternic, cu deputați care au viziune și scopuri comune și care sunt gata să ofere noului guvern un suport politic consistent pentru realizarea reformelor dificile pe care urmează să și le asume.

Publicitate

„Noul Guvern trebuie să-și înceapă activitatea cu reforme radicale, încă din primele zile de la investire, reforme care ar putea să deranjeze interesele unor grupări economice și politice. Pentru astfel de acțiuni este necesară o majoritate politică stabilă, una care să reziste provocărilor. Noul guvern nu are termen de grație, și nu are la dispoziție o perioadă de acomodare. Numărătoarea inversă va începe încă din ziua învestirii. De aceea, stabilitatea politică a viitorului guvern este vitală, el trebuie protejat de crize politice și susținut să lucreze în liniște. Platforma social-democrată despre care discutăm va avea tocmai acest scop: de a oferi un sprijin politic cât mai consistent. La această platformă ar putea adera și alți deputați care doresc să participe la ceea ce ar putea să devină un amplu proiect politic de reconstrucție și modernizare europeană a Moldovei și de recâștigare a încrederii cetățenilor în clasa politică", a spus Vlad Plahotniuc.

Potrivit prim-vicepreședintelui PDM, o decizie cu privire la constituirea Platformei social-democrate din Parlament ar putea fi luată în scurt timp.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal