Confirmat. Klassika Force se face vinovată de pierderea sacului cu bani de la BEM

Confirmat. Klassika Force se face vinovată de pierderea sacului cu bani de la BEM

Câteva luni în urmă o mașină a încasatorilor a Băncii de Economii a pierdut un sac cu bani. De acest incident au fost învinuiți  angajații băncii. Totuși de această pierdere se face vinovată întreprinderea de pază Klassika Force, care a devenit recent insolvabilă.

Pe 10 iulie 2015 polițiștii au recuperat un sac de bani care a căzut dintr-o mașină de încasatori a Băncii de Economii. Inițial de acest incident au fost învinuiți angajații Băncii de Economii. În realitate de această pierdere se face vinovată întreprinderea de pază Klassika Force.

Din start s-a ascuns faptul că doar întreprinderea de pază Klassika Force asigura paza și transportarea banilor încasați la Banca de Economii.

Publicitate

Potrivit sursei Agora în cadrul Băncii de Economii, șoferul de la întreprinderea de pază Klassica Force a apăsat din greșeală butonul care deschide ușa automobilului încasatorilor, fapt ce a provocat căderea sacului cu banii încasați de Banca de Economii. Ulterior angajații Băncii de Economii au refuzat să-și asume vina pe acest caz.„Într-adevăr de securitatea banilor răspundea o întreprindere de pază și nu nemijlocit angajații Băncii de Economii. Până în prezent nu a fost dezvăluită suma care era în sacul încasatorilor, dar oricum ea nu poate fi făcută public”, a declarat pentru Agora Igor Popa, șeful interimar al Procuraturii municipiului Chişinău,care anterior a deținut funcția de procuror al sectorului Râşcani al Capitalei.

Anterior Klassica Force a fost implicată într-un scandal legat de furturile de miliarde de la Banca de Economii, Unibank și Banca Socială. Compania respectivă a fost angajată să transporte 12 pungi cu documente privitor la creditele acordate de Banca de Economii, Unibank și Banca Socială. Ulterior s-a anunțat că mașina a fost furată și arsă, cu tot cu documente.

Nu este clar din ce cauză administratorii BEM nu au reziliat contractul cu această întreprindere, chiar dacă a fost inițiată procedura de administrare specială din partea Băncii Naționale.

Recent ]ntreprinderea de pază Klassica Force SRL a fost declarată insolvabilă, în urma deciziei Curții de Apel Chișinău pe data de 11 decembrie. Această întreprindere a asigurat paza Holdingului Shor, a primăriei Orhei precum și la BEM, Banca Socială și Unibank.

Administratorul procedurii de insolvabilitate Igor Cernei a declarat că întreprinderea avea contracte cu Banca de Economii, Banca Socială și Unibank, iar ca urmare a inițierii procedurii de lichidare a băncilor comerciale, compania rămas fără o sursă importantă de venit.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal